Boekrecensie: JURKEN - La Maison Victor


Bij uitgeverij Lannoo verscheen het boek ‘Jurken’ van La Maison Victor. La Maison Victor is het meest populaire naaiplatform van het moment. Online en in het magazine vind je alles over eigentijdse zelfmaakmode.

 

In ‘Jurken’ staan de 15 mooiste jurken uit de La Maison Victor-collectie én een bijpassend jasje, de tijdloze ‘Jacky Vest’, dat nooit eerder in het magazine stond. Een jurk is niet alleen zalig om te dragen, het voordeel is dat je maar een kledingstuk nodig  hebt om je outfit af te maken. Het bespaart je ‘s ochtends heel wat tijd uit als je voor de kleerkast staat. Bovendien is een jurk altijd vrouwelijk en stijlvol.

 

Laat je betoveren door eigentijds en Belgisch design, stijlvol in al zijn eenvoud. In dit boek staat voor elk wat wils: van sobere tot elegante jurken voor alle seizoenen van maat 34 tot 56  waaronder de sobere Harlequin jurk, de elegante Martini jurk, back to the fifties met de June jurk, de stoereGrace jurk en de comfortabele Elisa jurk.

 

Dit boek is veel meer dan een patroonboek. ‘Jurken’ is een totaalpakket. Van stijladvies voor elk figuur met nuttige do’s en don’ts,  het kiezen van een model, benodigdheden, stofkeuze tot het overnemen van patronen, uitknippen en merken. Aan bod komt ook hoe je de juiste maat bepaald, hoe je de juiste hoeveelheid stof kan berekenen, waarmee je bij stofberekening rekening moet houden en hoe je randen op verschillende manieren mooi kan afwerken.

 

Bij ieder model staat de moeilijkheidsgraad aangegeven, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Heb je je keuze gemaakt? Dan kan je aan de slag gaan.

 

Met  de duidelijke geïllustreerde stap-voor-stap uitleg is het productieproces van alle jurken een fluitje van een cent, zowel voor gevorderden als beginnende naaisters.

 

Doorheen het boek kom je geregeld een symbool van een videocamera tegen. Dit betekent dat er een gratis techniekvideo beschikbaar is op de website van La Maison Victor. Voor beginnende naaisters is dit een groot pluspunt. Je kan duidelijk zien wat er precies gebeurt zodat je dit gemakkelijk kunt nadoen.

 

Er zijn ook betalende video’s van jurken of van moeilijke passages beschikbaar. Deze video’s kan je bestellen voor een klein prijsje. Het voordeel is dat deze online video eindeloos beschikbaar blijft op je persoonlijke pagina, zodat je het altijd kan herbekijken.

 

Als afsluiter geeft de naaister van La Maison Victor 10 vakkundige tips en alle info over de 8 belangrijkste persvoetjes die je kan gebruiken voor een mooi naairesultaat.

 

Dit prachtige boek heeft een hardcover met prachtige foto’s en heldere werkbeschrijvingen. In een apart opbergmapje met een velcro sluiting vind je de raderbladen waarop alle patronen in ware grootte staan afgebeeld.

 

ISBN: 9789401429191- hardcover - 240 blz. - prijs : 34,99€ -Uitgeverij: Lannoo