DVD recensie: De Surprise - Mike van Diem


‘De Surprise’ is een Nederlandse film van regisseur Mike van Diem met o.a. Jeroen van Koningsbrugge, Georgina Verbaan, Jan Decleir en Henry Goodman in de hoofdrollen.

 

Voor multimiljonair Jacob van Zuylen heeft het leven geen zin meer na het overlijden van zijn moeder. Hij wil het liefst van al zo snel mogelijk dood zijn. Jacob komt toevallig bij de firma Elysium terecht. Elysium is een bedrijf dat je op verrassende wijze naar de andere wereld zal helpen. Je kan kiezen hoe je dood wilt gaan: alleen of in het bijzijn van familie, op een afgesproken moment of manier, of je kan kiezen voor de ‘Surprise’. Met deze optie weet je niet wanneer en waar je zal overlijden.

Jacob komt toevallig de mooie Anne de Koning tegen, die ook uit het leven wil stappen. Jacob is op slag verliefd op haar en wil niet meer dood zijn. Ook Anne wil verder leven met Jacob aan haar zijde.

 

Maar wanneer ze kiezen voor het leven en onder het contract proberen uit te komen, blijkt dat nog niet zo makkelijk…

‘De Surprise’ is een originele en romantische komedie met verrassende wendingen en actiescènes.  Regisseur en Oscarwinnaar Mike van Diem wist van deze film over een gevoelig onderwerp, zelfdoding, een luchtige en vaak humoristische film te maken.

 

De regisseur kon daarvoor rekenen op een uitstekende cast, met een uitstekende Jeroen van Koningsbrugge in de rol van Jacob van Zuylen .

 

De film won op het Nederlands Film Festival 2015 twee Gouden Kalveren (beste actrice & beste production design). ‘De Surprise’ is vanaf heden verkrijgbaar op dvd en blu-ray.

Technische gegevens dvd:

 

EAN: 8715664117330

Regisseur: Mike van Diem

Acteurs:  Jeroen van Koningsbrugge, Georgina Verbaan, Jan Decleir, Henry Goodman

 

Duur: 97 minuten

Taal: Nederlands

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9 - 2.35:1

Audio: Dolby Digital 5.1

Extra’s: Achter de schermen;Repetities;Storyboard;Trailer;Visual effects

Extra:Leeftijdsindicatie: Vanaf 9 jaar

 

‘De Surprise’ is uitgebracht door DFW en is verkrijgbaar op dvd en blu-ray.