Mijn Eerste Gruffalo: 'Wie Woont Daar?' en 'Ik zie, ik zie..' - Julia Donaldson & Alex Scheffler


Julia Donaldson
Julia Donaldson

Julia Donaldson (1948) schrijft van alles voor kinderen, van liedjes voor televisieprogramma’s tot theaterstukken en kinderboeken.

Met Axel Scheffler maakte ze veel beroemde prentenboeken. Bij Lemniscaat zijn er ondertussen al diverse 'Gruffalo'-boekjes verschenen.

 

Wie Woont Daar?’ en ‘Ik zie, ik zie…’ zijn twee boekjes voor kleuters uit de reeks ‘Mijn eerste Gruffalo’.

 

Zo kunnen ook de allerkleinsten kennis maken met de Gruffalo. Want met zijn oranje ogen, zijn tong zwart als drop en paarse stekels van zijn staart tot zijn kop is de Gruffalo de grootste prentenboekenvriend van talloze kinderen!

‘Wie Woont Daar?’ is een flapjesboek voor kleuters die moeten raden wie er in het donkere bos woont. Het antwoord wordt gegeven doordat een flap voor de locaties kan worden weggehaald.

 

Wie woont in een huis onder de grond? of Wie woont er boven in een boom? zijn enkele voorbeelden van vragen uit het prentenboek.

Het te raden dier zit achter de afbeelding verstopt, al is er een klein kijkgaatje waar je al een stukje van het dier ziet. Pientere jongens en meisjes kunnen al raden wie er zich verstopt heeft...

 

‘Mijn eerste Gruffalo - Wie woont daar? - Julia Donaldson met illustraties van Axel Scheffler

Isbn: 9789047707158 - prijs: € 8,95 - uitvoering: 10 pag. - Uitgeverij: Lemniscaat

‘Ik zie, ik zie... ‘ is een Gruffalo puzzelboekje voor de peuters. Ook dit boekje bestaat uit hard karton met afgeronde hoeken.

 

Ontdek samen met je peuter wat er allemaal leeft in het donkere bos.

‘Ik zie, ik zie… ‘ bevat vijf puzzeltjes van elk vier stukken. Kleuters leren dankzij dit puzzelboekje naar de details te kijken.  Al puzzelend ontdekt de dreumes een groene kikker, een gele vlinder, een rode eekhoorn, een blauwe libel en een bruin nootje!

Axel Scheffler
Axel Scheffler

‘Ik zie, ik zie… ‘is een leuk en kleurrijk boekje waarin uw peuter als spelend leert. De Gruffalo van schrijfster Julia Donaldson en illustrator Axel Scheffler is een enorm wereldwijd succes. De boeken zijn vertaald in meer dan 40 talen en sinds 1999 zijn er al meer dan twee miljoen exemplaren van deze moderne klassieker verkocht.

 

‘Mijn eerste Gruffalo - Ik zie, ik zie... - Julia Donaldson met illustraties van Axel Scheffler

ISBN: 9789047704195 - prijs: € 9,95 - uitvoering: 9 pag.- Uitgeverij: Lemniscaat

 

Bekijk alle boeken over de Gruffalo op www.Lemniscaat.nl