Boekrecensie: Geluk(t) - Sophie Maes


Psycholoog en psychotherapeut Sophie Maes specialiseert zich al meer dan tien jaar in het helpen omgaan met gevoelens om psychologische en lichamelijke problemen aan te pakken. Ze helpt in haar praktijk mensen hun emoties te verwerken en zoekt naar oplossingen.

 

“Emoties zijn signalen van ons lichaam die ons helpen om te gaan met de uitdagingen die het leven op ons pad brengt”, aldus Sophie Maes, “Ik begeleid deze golven naar een hoogtepunt en daarmee naar de ontlading. Ik zoek mee naar verbanden en begrip om tot een juiste conclusie te komen en de puzzelstukjes op hun plaats te laten vallen”.

 

Iedereen is op zoek naar geluk, iets wat moeilijk te vangen is. Toch is het volgens Sophie Maes perfect mogelijk om gelukkig te zijn. Sophie heeft haar jarenlange praktijkervaringen neergeschreven in haar boek ‘Geluk(t)’ en leert ons waarom er gevoelens zijn en hoe je ze kunt gebruiken om gelukkig te zijn.

Hoe je te werk moet gaan, lees je in het eerste hoofdstuk van het boek: ‘De basissleutels tot geluk’. Iedereen wil gelukkig zijn, maar de grootste hindernissen die geluk in de weg staan zijn onze gevoelens en emoties. Sophie Maes maakt de lezer wegwijs hoe je met bepaalde gevoelens moet omgaan in de zoektocht naar geluk.

Wanneer je het eerste hoofdstuk hebt doorgenomen kies je het hoofdstuk over de emotie dat  bij je past. Is het angst, verdriet, woede of is het de liefde in je leven? Voor elke emotie is er een apart hoofdstuk voorzien, geschreven in duidelijke mensentaal en met voorbeelden uit de praktijk van Sophie. ‘Geluk(t)’ is tevens een doe-boek: er staan vragen in het boek en door je eigen ervaringen neer te pennen wordt het een persoonlijk dagboek.

 

‘Geluk(t) van Sophie Maes is een uitstekend boek voor iedereen. Een boek dat ons duidelijk maakt dat de sleutel tot gelukkig zijn bij onszelf ligt. Dankzij de jarenlange ervaring van Sophie Maes weet ze perfect waarover ze praat en dat voel je als lezer. Sophie is voor de lezer een steun in de rug en begeleidt je naar het streven van geluk. Ze is een leidraad in de zoektocht en leert ons hoe je gevoelens kan begrijpen, plaatsen en genezen.

 

ISBN: 9789089315144 - Paperback - 204 blz. - Prijs: € 22,95 - Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts


Meer info op www.sophiemaes.be