FOOD & DESIGN brengt topchefs en designers samen


FOOD + DESIGN is een prachtig en luxueus uitgevoerd boek waarin twaalf designers (Piet Boon, Clodette, Nedda El-Asmar, Marie Michielssen, Pascale Naessens, Antonino Sciortino, Studio Simple, Luca Trazzi, Moniek vanden Berghe, Roos van de Velde, Kiki Van Eijk en Ann van Hoey) en drie sterrenchefs (Sergio Herman, Peter Goossens en Mark Lapico) worden verenigd. De ontwerpers voor de gelegenheid niet in de rol van creatieve vormgever, maar als kok achter het fornuis.


Deze vijftien figuren laten de lezers niet alleen proeven van hun bijzondere leefwereld, maar ook van hun persoonlijke recepten. Want FOOD & DISIGN is een inspirerend boek over de drijfveren, inspiraties en favoriete gerechten van deze creatieve geesten. Het kookritueel onthult immers de persoonlijkheid en levensstijl van mensen.

Uitgever én culinair fotograaf Tony Le Duc stelde, samen met Axel Van Den Bossche en Frank Lambert van het designlabel Serax, het boek voor in Antwerpen.  

 

“Ik heb vorig jaar de mensen van Serax gevraagd of we de designers niet konden koppelen aan sterrenchefs. Frank en Axel waren meteen enthousiast en konden we aan de slag, met dit prachtig boek als resultaat”, aldus Tony Le Duc.

Serax specialiseerde zich de afgelopen jaren in tafelaankleding. Want zeg nu zelf: hoe mooier de tafel, des te aangenamer is de eetervaring. Food en Disign gaan in dit boek perfect hand in hand.


Alex Van Den Bossche: “FOOD+DESIGN is helemaal geen catalogus van Serax geworden, het is een inspiratiebron voor mensen die met eten en design bezig zijn.”


Het boek toont niet alleen de leefomgeving en de keuken van de twaalf ontwerpers, maar ook hun inspiraties, hun werkplekken, hun leven en hun hart. De drie sterrenchefs gaan in dialoog met hun sterontwerper en schuiven mee aan tafel.

Tony Le Duc en Diane Hendrikx maakten van de creatievelingen een fotoreportage zodanig dat je als lezer zelf het verhaal kan meebeleven. Niet in geuren, wel in kleuren. Het is de bedoeling van dit boek om lezers te inspireren door verhalen, heerlijke recepten mee te geven en ideeën op te doen in de prachtige huizen..


Naast de honderden foto’s van Tony Le Duc en Diane Hendrikx noteerde woonjournaliste An Bogaerts de verhalen van de ontwerpers en Nej de Doncker gaf vorm en volume aan het boek.


FOOD + DESIGN onderscheidt zich van alle andere boeken door de luxueuze afwerking. Minestrone Cookbooks maakt hiervoor gebruik van premium papiersoorten en een linnen softcover. Het boek telt 306 pagina's waarbij 12 drieluiken handmatig werden gekleefd op - jawel - linnen binnenpagina's.


Een juweeltje voor in de boekenkast van elke food- en designlover!

FOOD+DESIGN


• Verkoopprijs: € 79,50 (incl. btw)

• ISBN: 978-94-90028-78-7

• Nederlands / Engels in één versie

• Verschijningsdatum: 8 december 2015

• Online te bestellen via www.minestrone.be

• Verkrijgbaar via verkooppunten van de SERAX collectie en via een selectie van boekhandels