DVD recensie: The King's Gardens - Alan Rickman


Frankrijk 1684. De Franse Zonnekoning Lodewijk XIV ( Alan Rickman) is van plan om in Versailles een nooit gezien paleis te laten bouwen. Hij vraagt de bekende tuinarchitect André Le Nôtre (Matthias Schoenaerts) om de tuinen te ontwerpen.


Le Nôtre zoekt nog iemand om me te werken aan het pronkstuk van de tuinen: de enorme fontein. Er komen vele sollicitanten en André neemt de nog onbekende hovenier Sabine De Barra (Kate Winslet) in dienst voor de creatie van een prachtige fontein.


De aanstelling van De Barra is voor de tuinarchitect een grote gok en ze wordt niet door iedereen enthousiast onthaald. Gaat zij, als vrouw, haar taak wel naar behoren vervullen?

Sabine is een vrouw van het platteland en heeft door de heersende etiquette een achterstand aan het hof, ze veroorzaakt veel chaos en kampt met een tauma, terwijl Le Nôtre houdt van orde en symmetrie.


Toch zal er alles aan doen om haar taak te volbrengen, zei het op haar eigenzinnige wijze met de nodige obstakels. Doordat ze intensief samenwerken aan hun passie, groeien ook de aantrekkingskracht en de liefde tussen Sabine De Barra en André Le Nôtre...

‘The King’s Gardens’ is een romantische drama van Alan Rickman, met in de hoofdrollen Kate Winslet en ‘onze’ Matthias Schoenaerts.


Het is de tweede film als regisseur voor  Alan Rickman.  Alan speelt in zijn eigen film tevens de rol van de Franse Zonnekoning Lodewijk XIV.

Ondanks de kritieken die deze film kreeg, is ‘The King’s Gardens’ een vermakelijk kostuumdrama.

Enkele reacties over ‘The King’s Gardens’, die we noteerden wanneer de film in de bioscoop te zien was:


"'The King's Gardens' is een prachtige film over wilskracht, doorzettingsvermogen en eenvoud. De film is voor mij een schot in de roos!"


"The King's Gardens' is een heel mooie film! Het verhaal, de kostuums, de muziek, de locaties,...het plaatje klopt volledig. Ik heb er van genoten."


"The King's Gardens' is een uitstekende film. Een rustige film met de nodige spanning. Een aanrader, ook voor tuinliefhebbers een must see.


Technische gegevens dvd:

 

EAN: 5425019009434

Regisseur:Alan Rickman

Acteurs: Matthias Schoenaerts, Alan Rickman,Stanley Tucci, Kate Winslet

 

Duur: 117 minuten

Taal: Engels en Frans

Ondertiteling: Nederlands en Frans

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Alle leeftijden

 

‘The King’s Gardens’ is uitgebracht door Lumière in de reeks Cinema Selection en is verkrijgbaar op dvd en blu-ray