Siniclubfilm van de week:  Son of Saul in Siniscoop


Oktober 1944, Auschwitz-Birkenau. Saul Ausländer is een Hongaars joodse gevangene in het concentratiekamp, en onderdeel van het Sonderkommando. Deze groep leeft gescheiden van de andere gevangen en wordt gedwongen de nazi's te helpen bij hun machinale uitroeiing.


Saul werkt in het crematorium, waar hij in het lijk van een jongetje zijn zoon denkt te herkennen. Terwijl de andere leden van het Sonderkommando een plan smeden om in opstand te komen, besluit Saul het onmogelijke te proberen: het lichaam van het jongetje te redden van de vlammen van het crematorium, en een rabbi te vinden om zijn zoontje een joodse begrafenis te geven.


Zo hoopt Saul hem toch nog de laatste eer te kunnen bewijzen.

DUUR 107 minuten

GENRE Drama

REGIE Laszlo Nemes

CAST Géza Röhrig, Levente Molnár

 

'Son of Saul', nog op 13 en 15 december in Siniscoop in Sint-Niklaas.

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be

De mening van de kijker:


"'Son of Saul' is een goede film over waargebeurde feiten. Een film over de gruwelijke feiten van de oorlog. Deze film is een aanrader omdat zulke zaken nooit mogen vergeten worden.

 

Ik geef 'Son of Saul' 9 op 10."


"Ik vond 'Son of Saul' indrukwekkend en schokkend. Ik heb voor dezefilm gekozen omwille van de goede recensies die ik gelezen had.

 

Ik kan de film beschrijven in drie woorden: hard, afschuwelijk en emotieloos.

Ik geef deze Siniclubfilm 8 op 10."


"Ik vond 'Son of Saul' een film over onvoorstelbare gebeurtenissen.De feiten die in de Tweede Wereldoorlog gebeurd zijn, zijn zowel overweldigend, afschuwelijk en verontrustend.

 

Ik kan dit ingrijpend verhaal zeker aanraden. Ik geef 'Son of Saul' 9 op 10."


"'Son of Saul' is een goede en waarheidsgetrouwe film. Ik kan deze film aanraden, zij het aan een bepaald publiek, want 'Son of Saul' gaat over zeer harde feiten die gebeurd zijn. 

 

De beste acteur is voor mij Géza Röhrig. Deze Siniclub film geef ik 8 op 10."