DVD in de kijker: Army of One - Larry Charles


‘Army of One’ vertelt het bijna volledig waargebeurde verhaal van Gary Faulkner: een ex-gevangene, werkloze klusjesman en moderne Don Quichot. Hij reisde maar liefst elf keer naar Pakistan om Osama Bin Laden te vangen en hem voor het gerecht te brengen, slechts gewapend met een zwaard dat hij op online heeft gekocht en zijn geloof dat God hem heeft uitverkoren.

 

Op zijn avonturen ontmoet Gary de meest uiteenlopende kleurrijke personages – Gary’s oude vrienden in Colorado, zijn nieuwe vrienden in Pakistan, de vijanden die hij maakt met de CIA – en zelfs God en Osama zelf – die allen niets anders kunnen dan geïnspireerd raken na zo’n sterk karakter als Gary ontmoet te hebben.

 

‘Army of One’ is een buitengewoon verhaal over groot durven dromen en over een diep gepassioneerde man die het van bijna dakloos naar internationale held schopt.

 

Larry Charles regisseerde ‘Army of One’ en speelt Nicolas Cage de hoofdrol, bijrollen zijn er voor Russell Brand en Wendi McLendon-Covey.

 

Deze film is gebaseerd op het bizarre waargebeurde verhaal van Gary Faulkner, die ervan overtuigd was dat het zijn missie was eigenhandig Osama Bin Laden te vangen.

Technische gegevens dvd:

 

EAN: 4013549068000

Regisseur: Larry Charles

Acteurs:  Rainn Wilson, Wendi McLendon-Cove, Matthew Modine, Russell Brand, Nicolas Cage

 

Duur: 90minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9 - 2:35.1

Audio: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

 

‘ Army of One ’ is uitgebracht door Splendid en is verkrijgbaar op DVD