DVD in de kijker: Le Ciel Flamand - Peter Monsaert


De Gentse regisseur Peter Monsaert heeft na zijn debuutfilm ‘Offline’ met ‘Le Ciel Flamand’ opnieuw een pareltje van een film uitgebracht.

 

Het verhaal

Monique (Ingrid De Vos) baat samen met haar dochter Sylvie (Sara Vertongen)  het baanbordeel ‘Le Ciel Flamand’ uit, ergens op de grens van West-Vlaanderen en Frankrijk. Sylvie heeft met Eline (Esra Vandenbussche) een dochtertje van bijna zes jaar.  

 

Wanneer mama aan het werk is, zorgt ‘nonkel’ Dirk (Wim Willaert ), busbestuurder bij de Lijn, voor haar. Dirk is een brave ziel die een boontje heeft voor Sylvia en Eline.

Eline is steeds nieuwsgierig naar de werkplek van haar mama en oma, maar dat is verboden terrein voor haar. Alles verloopt zijn normale gangetje, tot een dramatische gebeurtenis de zekerheden in hun leven in gevaar brengt en de familiale banden onder druk zet…

 

‘Le Ciel Flamand’ is opnieuw een beklijvende film van regisseur Peter Monsaert. Het is een uitmuntend en gevoelig drama met in de hoofdrollen Wim Willaert (Eigen Kweek, Offline), Sara Vertongen (Binnenstebuiten) en haar dochter Esra Vandenbussche, en Ingrid De Vos (De Behandeling, Chaussée d'Amour). Bijrollen zijn er voor onder andere Mathias Sercu (Buiten De Zone, Flikken) en Isabelle Van Hecke (De Behandeling, Bevergem).

Nadat eerder regisseur Peter Monsaert door de leden van de Unie van Regisseurs verkozen werd tot Regisseur van 2016 in de categorie fictie, mocht hij ook de Scenarioprijs voor Beste Langspeelfilm voor ‘Le Ciel Flamand’ in ontvangst nemen.

Voor wie de film niet in de bioscoop gezien heeft, of nogmaals wil zien: ‘Le Ciel Flamand’ is nu verkrijgbaar op dvd. Een aanrader!

 

Technische gegevens dvd:

Regisseur: Peter Monsaert

Acteurs: Sara Vertongen, Esra Vandenbussche, Wim Willaert, Ingrid De Vos, Serge Larivière

EAN: 5407003480863

Duur: 112 minuten

Taal: Nederlands, Frans

Ondertitels: Nederlands, Frans

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Extra’s: Bloopers, fotogalerij, audiodescriptie (NL)

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

 

‘ Le Ciel Flamand ’ is uitgebracht door Lumière en is verkrijgbaar op DVD