DVD in de kijker: Een Echte Vermeer - Rolf Van Den Berg


In de jaren twintig van de vorige eeuw wordt Han van Meegeren (Jeroen Spitzenberger) gezien als een groot schildertalent, dat zich laat beïnvloeden door de Oude Meesters. Han ontmoet de actrice Jólanka Lakatos (Lize Feryn) en is meteen in de ban van deze prachtige verschijning.

 

Ze blijkt echter de vrouw te zijn van Abraham Bredius (Porgy Franssen), de belangrijkste kunstcriticus van zijn tijd. De jaloerse Bredius neemt nietsontziend wraak op Han door zijn werk publiekelijk tot op de grond toe af te branden. Als daarnaast zijn vrouw en zoon hem verlaten, is Van Meegeren ten einde raad.

Han van Meegeren verhuist naar Frankrijk en wil maar één ding: zich wreken op Bredius. Hij zet alles op alles om een perfecte Johannes Vermeer te schilderen, die door Bredius als echt moet worden beoordeeld. Maar als het moment daar is, moet Han een besluit nemen: eindelijk wraak nemen op Bredius, of kiezen voor de liefde van zijn leven…

 

‘Een Echte Vermeer’ van regisseur Rolf Van Den Berg is een film die balanceert op de grens tussen fictie en werkelijkheid. Het verhaal in deze biografie draait rond de rechtszaak die plaatsvond aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, waarin Han Van Meegeren terechtstond als collaborateur die verschillende schilderijen van Vermeer verkocht zou hebben aan de Duitsers.

Via flashbacks komt de kijker meer te weten over het leven van deze kunstvervalser: over zijn ambities als jonge kunstenaar, zijn huwelijksproblemen en zijn relatie met de knappe Jólanka Lakatos.

 

‘Een Echte Vermeer’ is een uitstekende film, goed gebracht met een schiterende cast. Ondanks het feit dat de film historisch niet altijd correct is, zeker de moeite waard om te zien!

 

Technische gegevens dvd:

 

EAN: 5051083117760

Regisseur: Rolf Van Den Berg

Acteurs:  Porgy Franssen, Jeroen Spitzenberger, Roeland Fernhout, Lize Feryn

Duur: 110 minuten

Taal: Nederlands

Ondertiteling: Engels

Beeldformaat: 16:9 - 1:85.1

Audio: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 16 jaar

 

‘ Een echte Vermeer’ is uitgebracht door Twin Pics en is verkrijgbaar op DVD