DVD in de kijker: Ennemi Public - seizoen 1


‘Ennemi Public’ , de Belgische misdaadreeks geïnspireerd door de zaak Dutroux, won met de Coup de coeur op de MipDrama Awards, Beste Acteur voor Angelo Bison op Séries Mania en een eervolle vermelding op de Prix Europa al drie internationale prijzen en is na ‘La Trêve’ de tweede opeenvolgende succesreeks van de RTBF. Het complete eerste seizoen is nu verkrijgbaar op dvd.

 

Het verhaal

Chloé Muller (Stéphanie Blanchoud) , een jonge inspectrice bij de federale politie, is verantwoordelijk voor de overdracht en bescherming van kindermoordenaar en publieke vijand nummer één, Guy Béranger  (Angelo Bison) die na zijn voorwaardelijke invrijheidstelling opgevangen wordt door de monniken van de abdij van Vielsart.

 

In de abdij neemt Broeder Lucas (Clément Manuel), een jonge idealistische monnik, Béranger onder zijn hoede. Abt Mertens (Michel Israël) vraagt hem om zich over de vroegere gevangene te ontfermen.

Lucas is de jongere broer van Patrick Stassart (Philippe Jeusette), de meest invloedrijke zakenman van het dorp. Hij wenst de familiebrouwerij nieuw leven in te blazen om zo de verzorgingskosten van zijn gehandicapte zoon te kunnen financieren.

 

Wanneer op een dag Noémie, een meisje uit het dorp, op mysterieuze wijze verdwijnt, verandert alles voor hen…

Technische gegevens dvd:

 

EAN: 5051083115049

Regisseur: Gary Seghers & Matthieu Frances

Acteurs:  Angelo Bison, Clément Manuel, Michel Israël, Philippe Jeusette, Stéphanie Blanchoud

 

Duur: 523 minuten

Taal: Frans

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 2.0

Extra’s: Making of

 

‘Ennemi public,’ is uitgebracht door Twin Pics en is verkrijgbaar op DVD