DVD in de kijker: Operation Chromite - John H. Lee


1950: Noord- en Zuid-Korea zijn in oorlog.  De Amerikaanse generaal Douglas MacArthur (Liam Neeson) stuurt acht leden van de Korean Liaison Office, geleid door een Zuid-Koreaanse marine-luitenant (Lee Jung-Jae) op een geheime missie ver buiten de Koreaanse grens om Operatie “X-ray” uit te voeren.

 

De instructies zijn als volgt:

1. De vijandelijke troepen in Incheon verdrijven en de zeekaart van mijnen veilig stellen, 2. Ryu Jang-Choon, de twee-na-hoogste officier in het Noord-Koreaanse commandocentrum ontvoeren, om informatie over de locatie van zeemijnen te achterhalen en 3. Op D-Day, de Palmido vuurtoren als signaal gebruiken voor de belangrijkste UN troepen.

‘Operation Chromite’ is een Koreaanse actiefilm met o.a. Liam Neeson in de hoofdrol. Het verhaal is gebaseerd op het waargebeurde historische verhaal over de CIA operatie “Trudy Jackson”, dat onderdeel was van Operation Chromite.

 

Deze actiefilm is een enorm succes in Korea, het openingsweekend in de bioscopen was goed voor maar liefst 1,8 miljoen verkochte tickets!

Technische gegevens dvd:

 

EAN: 4013549086189

Regisseur: John H. Lee

Acteurs:  Matthew D'Arcy, Jung-Jae Lee, Liam Neeson, Justin Rupple

Duur: 111 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands en Duits

Beeldformaat: 16:9 - 2:40.1

Audio: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 16 jaar

 

‘ Operation Chromite ’ is uitgebracht door Splendid film en is verkrijgbaar op Blu-ray® en DVD