DVD in de kijker: Felony - Matthew Saville


Rechercheur Malcolm Toohey (Joel Edgerton) heeft tijdens een succesvolle arrestatie een schietpartij overleeft en houdt samen met zijn collega’s een feestje. Ondanks het feit dat Malcolm teveel gedronken heeft, rijdt hij toch met de wagen naar huis.

 

Maar dan slaat het noodlot toe, Toohey rijdt per ongeluk een fietser aan met zijn zijspiegel. De aangereden fietser wordt in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

 

De rechercheur is in paniek en vertelt de waarheid niet aan de hulpdiensten. Wanneer zijn collega Carl Summer (Tom Wilkinson) met diens nieuwe partner Jim Melic (Jai Courtney) arriveren, weet Malcolm zich uit zijn hachelijke positie te redden.

Summer vermoedt wel dat Toohey de dader van de aanrijding is, maar houdt een hand boven het hoofd van zijn collega. Het is Jim Melic die onraad ruikt en start een onderzoek. De jonge, ambitieuze politieman Jim doet er alles aan om achter de waarheid te komen..

 

‘Felony’ is een Australische thriller van regisseur Matthew Saville. Het is een realistisch verhaal met goede acteurs, zeker Joel Edgerton schittert in zijn rol.

De film brengt een verhaal over machtsmisbruik, zeker om over na te denken.

Technische gegevens dvd:

 

EAN: 8719372004241

Regisseur: Matthew Saville

Acteurs: Tom Wilkinson, Melissa George, Jai Courtney, Joel Edgerton

 

Duur: 94 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

 

‘ Felony ’ is uitgebracht door DFW en is verkrijgbaar op Blu-ray® en DVD