DVD in de kijker: Everybody Happy - Nic Balthazar


'Everybody Happy’, de nieuwe speelfilm van Nic Balthazar is ,a ‘Ben X’ en ‘Toy Altijd’ is de derde langspeelfilm van de Gentse regisseur.

 

De film ging op 28 augustus 2016 in première op het internationaal filmfestival van Montreal, waar hij bekroond werd met de prijs van beste regie.

 

'Everybody Happy’ gaat over Ralph Hartman (Peter Van den Begin), een stand-up comedian die samen met zijn collega’s een tournee is. Op het podium oogst hij veel succes, maar naast de bühne is Ralph depressief, onzeker en moe. Er zit steeds een negatieve stem in zijn hoofd ( een rol vertolkt door Jeroen Leenders) die nauwelijks zwijgt. Het altijd aanwezige mannetje in zijn hoofd vertelt welke loser hij is en dat maakt hem nog onzekerder.

Intussen gaat de tournee met de andere stand-up comedians verder. Hartman staat aan de afgrond, hij heeft totaal geen levensvreugd meer, heeft talrijke slapeloze nachten en grijpt naar de pillen. De populaire  stand-up comedian denkt erover na om zelfmoord te plegen.

 

Gelukkig kan Ralph rekenen op de steun van zijn collega Laura Maris (Barbara Sarafian) die zijn probleem lijkt te herkennen en hem steunt…

In de film zijn naast Peter Van den Begin ook Barbara Sarafian, Josse De Pauw, Jeroen Leenders en Leen Dendievel te zien in de belangrijkste rollen.

 

'Everybody Happy’ is opnieuw een uitstekende film van Nic Balthazar met een thema om over na te denken. Want een depressie of burn-out kan iedereen overkomen. Het is een aangrijpende prent waarin je wordt opgenomen in de ellende die de hoofdrolspeler met zich meedraagt. Peter Van den Begin vertolkt dan ook op schitterende wijze zijn rol als depressieve stand-up comedian Ralph Hartman.

Technische gegevens dvd:

 

EAN: 8719372004142

Regisseur: Nic Balthazar

Acteurs: Peter Van den Begin, Barbara Sarafian, Josse De Pauw, Jeroen Leenders, Leen Dendievel

Duur: 93 minuten

Taal: Nederlands

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Alle leeftijden

 

‘ Everybody Happy’ is uitgebracht door DFW en is verkrijgbaar op DVD