DVD in de kijker: Victoria - Seizoen 1


‘Victoria’ is een achtdelige serie over de turbulente jonge jaren van de Britse koningin Victoria (1819-1901) die op haar 18de koningin werd. De betovergrootmoeder van Queen Elizabeth II regeerde uiteindelijk maar liefst 63 jaar, zeven maanden en twee dagen.

 

Queen Victoria werd de machtigste en rijkste jongedame van Europa, er werd zelfs een tijdperk naar haar vernoemd: het Victoriaanse tijdperk.

 

Het was dan ook niet verwonderlijk dat er vele mannen naar wilden huwen. Maar Victoria had echter slechts oog voor één man: de veel oudere Lord Melbourne. Het werd een onmogelijke liefde, pas wanneer ze Prins Albert ontmoette, viel ze langzaam maar zeker voor de charmes van een andere man…

Koningin Victoria was een bijzondere vrouw die haar stempel gedrukt heeft op de Engelse geschiedenis en de manier waarop ze dat gedaan heeft, is te zien in deze prachtige,achtdelige dramareeks.

 

Jenna Coleman speelt op voortreffelijke wijze de rol van Victoria, verder zijn er rollen voor o.a. Rufus Sewell en Tom Hughes.

 

‘Victoria’ is een uitstekende prestigieuze reeks. Voor zij die van een fantastisch kostuumdrama houden is dit zeker een aanrader.

Technische gegevens dvd:

 

EAN: 8719372003930

Regisseur: Tom Vaughan

Acteurs: Jenna Coleman, Rufus Sewell, Tom Hughes, Tommy Knight, Daniela Holtz, Margaret Clunie, Catherine Flemming, Adrian Schiller

Duur: 392 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital  2.0

Leeftijdsindicatie: Vanaf 6 jaar

‘ Victoria - Seizoen 1’ is uitgebracht door DFW en is verkrijgbaar op Blu-ray® en DVD