DVD in de kijker: Captain Fantastic - Matt Ross


‘Captain Fantastic’ is een Amerikaanse film, geschreven en geregisseerd door Matt Ross.

 

Het verhaal gaat over Ben (Viggo Mortensen), die met zijn zes kinderen geïsoleerd van de samenleving in de bossen van het Pacific Northwest woont. Zijn vrouw Leslie (Trin Miller) is al enige tijd opgenomen in een psychiatrische inrichting en Ben geeft zijn kinderen thuisonderwijs: ze leren lezen, ze trainen, beklimmen een rotswand, maken muziek en leren het gebruik van steekwapens en pijl en boog.

 

Ze leven onder meer van de jacht, maar plegen als ze onderweg zijn met hun bus ook wel winkeldiefstal, vanuit een antikapitalistische opvatting dat je wel van een bedrijf mag stelen wat je nodig hebt.

Wanneer Leslie zelfmoord pleegt, wil haar vader Jack (Frank Langella) niet dat Ben naar de begrafenis komt. Leslie wilde echter dat ze gecremeerd zou worden en dat de as door het toilet gespoeld zou worden, en Ben en de kinderen vinden dat dat gerespecteerd moet worden.

 

Ze gaan met hun bus naar de begrafenisplechtigheid, die ze verstoren. Jack en zijn vrouw willen de kinderen in huis nemen, en dreigen Ben te laten arresteren als hij zich daartegen verzet….

‘Captain Fantastic’ is een grappige, eigenzinnige, hartverwarmende en ook een zeer originele film van Matt Ross. De regisseur won de prijs voor Beste Regisseur in het programma ‘Un Certain Regard’ van het Filmfestival van Cannes.

 

‘Captain Fantastic’ bevat mooie beelden, een ijzersterk verhaal, zeer goede acteurs en de film zet je aan tot nadenken over wat goed ouderschap is.

Technische gegevens dvd:

 

EAN: 5051083115940

Regisseur: Matt Ross

Acteurs: Viggo Mortensen, Frank Langella, Erin Moriarty, Kathryn Hahn, Missi Pyle, Steve Zahn

 

Duur: 114 minuten

Taal: Engels en Frans

Ondertiteling: Nederlands en Frans

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

 

‘Captain Fantastic ’ is uitgebracht door Twin Pics en is verkrijgbaar op DVD