DVD in de kijker: De Held - Menno Meyjes


De joodse Sara Silverstein (Monic Hendrickx) is met haar familie teruggekeerd uit Los Angeles om dichter bij haar familie te zijn.

 

Maar met haar terugkeer naar Nederland begint de ellende voor haar en haar gezin. Haar zoon Mich (Thijs Boermans) vertrekt naar Amerika om zich bij de US Marines aan te melden. Sara voelt zich machteloos en doet er alles aan om hem op andere gedachten te brengen, echter tevergeefs.

 

Kort na zijn vertrek overlijdt haar vader Herman (Hans Croiset) en wordt ze bedreigd door een man die blijkbaar veel van haar verleden weet.

En alsof de familie nog geen ellende genoeg heeft, wordt er niet veel later ingebroken in hun huis. Houdt dit alles verband met het mysterieuze oorlogsverleden van haar vader? Sara moet de familiegeschiedenis ontrafelen om te ontdekken wie hen bedreigt en tegelijkertijd een manier vinden om haar familie bij elkaar te houden.

‘De Held’ is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Jessica Durlacher en was de openingsfilm van het Nederlands Film Festival 2016.

 

Regisseur Menno Meyjes kon voor deze spannende thriller rekenen op een sterke cast. Zo zijn er hoofdrollen weggelegd voor o.a. Monic Hendrickx, Daan Schuurmans, Thijs Boermans, Hans Croiset, Fedja van Huêt, Kitty Coirbois, Suus de Nies en Susan Visser.

Technische gegevens dvd:

 

EAN: 8719372003077

Regisseur: Menno Meyjes

Acteurs: Monic Hendrickx, Daan Schuurmans, Thijs Boermans, Hans Croiset, Fedja van Huêt, Kitty Coirbois, Suus de Nies, Susan Visser

 

Duur: 91 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9 - 2.39:1

Audio: Dolby Digital 5.1

Extra’s:  Camera & steadycam; Cast;De begrafenis; De schurk; Nieuw talent; Regisseur;Roeien

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

 

‘ De Held ’ is uitgebracht door DFW en is verkrijgbaar op Blu-ray® en DVD