DVD in de kijker: The Young Pope -  Paolo Sorrentino


Bij Lumière is er de tiendelige tv-serie ‘The Young Pope’, van Oscarwinnend regisseur Paolo Sorrentino, verschenen.

 

Het verhaal gaat over Lenny Belardo (Jude Law), alias Pius XIII, die de eerste Amerikaanse paus in de geschiedenis van de Katholieke Kerk wordt.

 

De nieuwe paus is er een zoals ze die in Rome nog nooit hebben meegemaakt. Pius XIII is niet de alleen de jongste paus ooit, hij is een conservatieve en onvoorspelbare paus, bovendien is hij een kettingroker en drinkt hij Cherry Coke bij het ontbijt.

Lenny is als kleine jongen door zijn ouders achtergelaten bij Zuster Mary (Diane Keaton). Die gebeurtenis heeft van Lenny een paus gemaakt die niet in God geloofd en vooral op zoek is naar wie hij is en waarom zijn ouders hem hebben verlaten.

 

The Young Pope toont ons een gelaagd portret over hoe het geloof kan worden gevonden, maar ook weer verloren; een strijd tussen de enorme verantwoordelijkheden als hoofd van de Katholieke Kerk en de dagelijkse problemen van een gewone man die tot paus werd verkozen.

Deze tiendelige dramaserie van regisseur Paolo Sorrentino (La grande bellezza en Youth) is een pareltje. Een serie over de duidelijke tekenen van Gods bestaan en de even duidelijke tekenen van Zijn afwezigheid.

 

‘The Young Pope’ is een meesterwerk van de Italiaanse regisseur. De reeks is op een prachtige manier gebracht en stilaan kom je als kijker te weten over Lenny en zijn gedrag. Hij lijkt wel een heilige maar is meer een wolf in schaapskleren.

De regisseur kon rekenen op een sterke cast: zowel tweevoudig Oscar nominee Jude Law (The Talented Mr. Ripley, The Grand Budapest Hotel), Oscarwinnares Diane Keaton (The Godfather, Annie Hall),Cécile De France (Le gamin au vélo, Hereafter), Ludivine Sagnier (Swimming Pool, Crime d'amour), Scott Shepherd (Bridge of Spies, Jason Bourne) als Oscar nominee James Cromwell (L.A. Confidential, The Queen) schitteren in deze topserie.

Technische gegevens dvd:

 

EAN: 5407003480849

Regisseur: Paolo Sorrentino

Acteurs:  Jude Law, Diane Keaton,Cécile De France, Ludivine Sagnier, Scott Shepherd, James Cromwell

 

Duur: 550 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Alle leeftijden

 

‘ The Young Pope ’ is uitgebracht door Lumière en is verkrijgbaar op Blu-ray en DVD