DVD in de kijker: Mal de Pierres - Nicole Garcia


Mal de Pierres’ is een Franse film van regisseur Nicole Garcia (Place Vendôme, Un balcon sur la mer) met Marion Cotillard (De Rouille et d'os, Inception), Louis Garrel (The Dreamers) en Alex Brendemühl (The German Doctor) in de hoofdrollen.

 

De film is gebaseerd op het boek Mal di pietre uit 2006 van Milena Agus. ‘Mal de Pierres’ ging op 15 mei in première op het Filmfestival van Cannes in de competitie voor de Gouden Palm en is vanaf 28 februari 2017 verkrijgbaar op dvd..

Het verhaal gaat over Gabrielle Rabascal (Marion Cotillard), een jonge opstandige dochter die door haar familie niet begrepen wordt. Ze wordt door haar ouders uitgehuwelijkt aan José Rabascal (Alex Brendemühl), een Catalaanse boer op de vlucht voor de oorlog.

 

Maar Gabrielle heeft geen gevoelens voor José, ze zegt hem ook vlakaf dat hij geen seks moet verwachten met haar.

 

Wanneer ze naar een Zwitsers kuuroord moet voor haar nierstenen, leert ze er luitenant André Sauvage (Louis Garrel) kennen. Gabrielle is meteen verliefd op de oud-legerofficier…

‘Mal de Pierres’ is een ongewone, psychologische en intense liefdesfilm over een rebelse vrouw in de jaren 50. Een tijd waarin  liefde, geluk, seks en gevoelens taboe waren.

 

Met deze film brengt de Franse regisseur Nicole Garcia een uitstekende film over een vrijzinnige vrouw die vastgeroest zit in een liefdeloos huwelijk en verliefd wordt op een andere man. Een aanrader!

Technische gegevens dvd:

 

EAN: 5407003480825

Regisseur: Nicole Garcia

Acteurs:  Alex Brendemühl, Marion Cotillard, Louis Garrel

 

Duur: 120 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

 

‘ Mal de Pierres ’ is uitgebracht door Lumière  en is verkrijgbaar op Blu-ray® en DVD