DVD in de kijker: Als De Dijken Breken -               De complete serie


De zesdelige dramaserie ‘Als De Dijken Breken’ vertelt het verhaal van een zware storm die een grote overstroming veroorzaakt in de Lage Landen. Het is een indrukwekkende fictieve serie over de gevolgen van een falende kustbescherming onder veranderende klimatologische omstandigheden.

 

Het verhaal begint wanneer er een enorme storm West-Europa in zijn greep houdt. Het is een storm die slechts eens in de tienduizend jaar voorkomt en Nederland en België proberen zich voor te bereiden op de stormvloed.

Miljoenen mensen staan voor een onmogelijke keuze en moeten vrezen voor hun leven als de dijken breken. De Belgische premier André Verbeke (Tom Van Dyck) beslist om preventief te evacueren, terwijl de Nederlandse minister-president Hans Kreuger (Gijs Scholten van Aschat) beslist om dat niet te doen en probeert om de rust in zijn land te behouden.

 

Het noodlot slaat niet veel later toe en wanneer de Deltawerken het begeven komen de Belgische kuststreek en de Nederlandse Randstad onder water te staan…

‘Als De Dijken Breken’ is en prestigieuze reeks van regisseur Hans Herbots. De serie bevat een sterk uitgangspunt, boeiende personages en een fictief verhaal dat wel eens werkelijkheid zou kunnen zijn.

 

Dat alles in een mix met uitstekende Vlaamse en Nederlandse acteurs zoals Daisy Van Praet, Tom Audenaert, Ingrid De Vos, Tom Van Dyck, Gijs Scholten van Aschat, Janni Goslinga, Loek Peters en Susan Visser.

 

‘Als De Dijken Breken’ is een samenwerking van de EO en Eén, in Nederland trok de serie gemiddeld maar liefst 1.7 miljoen kijkers per aflevering en in België ruim 1 miljoen kijkers per aflevering. DFW heeft de reeks uitgebracht op dvd en blu-ray.

 

De reeks oogt spectaculair en geloofwaardig en laat zien dat een ramp zowel het slechtste als het beste in mensen naar voren brengt. ‘Als De Dijken Breken’ is een must-see, een serie die tot nadenken aanzet. De complete reeks is nu verkrijgbaar op dvd en blu-ray.

Technische gegevens dvd:

 

EAN: 8719372004395

Regisseur: Hans Herbots

Acteurs:  Gijs Scholten van Aschat, Tom Audenaert, Susan Visser, Tom Audenaert, Loek Peters, Daisy Van Praet, Bianca Krijgsman, Tom Van Dyck, Janni Goslinga, Thomas Ryckewaert, Frank Lammers en Ingrid De Vos.

 

Duur: 275 minuten

Taal: Nederlands

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9 (1.85:1)

Audio: Dolby Digital 2.0

Extra’s: Making of Als de dijken breken

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

 

‘ Als de dijken breken ’ is uitgebracht door DFW en is verkrijgbaar op Blu-ray en DVD