DVD in de kijker: Don’t Breathe - Fede Alvarez


Money (Daniel Zovatto) , Alex (Dylan Minnette) en Rocky (Jane Levy) zijn drie jongeren die huizen beroven in Detroit. Het zijn eerder kruimeldieven want hun buit bedraagt nooit meer dan 10.000 dollar.

 

Money, Alex en Rocky dromen ervan om naar het zonnige Californië te vertrekken. Maar dan zouden ze eerst een grote slag moeten slaan. Die kans krijgen ze wanneer ze vernemen dat een oude oorlogsveteraan honderdduizenden dollars in zijn bezit heeft. Het vele geld heeft hij van de verzekering gekregen na de aanrijding van zijn dochter, die aan haar verwondingen is bezweken.

En het ziet er veelbelovend uit voor de drie: de man woont in het enige bewoonde huis in de straat, hij is blind en leeft samen met zijn rottweiler.

 

Nadat ze de hond verdoofd hebben, beginnen ze aan hun rooftocht. Wat op een eenvoudig klus leek, wordt een nachtmerrie voor de inbrekers. De oude blinde man blijkt een veel groter gevaar te zijn dan ze hadden verwacht...

‘Don’t Breathe’ van de Uruguayaanse regisseur Fede Alvarez is een topper onder de horrorfilms. Het verhaal boeit van begin tot einde en is een van de beste horrorfilms die de laatste jaren zijn uitgebracht.

 

Stephen Lang speelt zijn rol als blinde oorlogsveteraan met verve. Geen overdreven bloederige scènes zoals in vele films van dit genre, maar een  spannende film die je geen moment met rust laat.

Een goed verhaal, knap acteerwerk en het uitstekend camerawerk maken van deze horrorprent een film die we aan iedereen kunnen aanraden.

 

Met ‘Don’t Breathe’ hou je gegarandeerd je adem in!

 

Technische gegevens dvd:

 

EAN: 8712609607574

Regisseur: Fede Alvarez

Acteurs: Stephen Lang, Dylan Minnette, Jane Levy,

Daniel Zovatto, Jon Donahue, Franciska Töröcsik

Duur: 85 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 2:35.1

Audio: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 16 jaar

 

‘ Don’t Breathe ’ is uitgebracht door Sony Pictures Home Entertainment en is verkrijgbaar op Blu-ray® en DVD