Britse bestsellerauteur Santa Montefiore te gast op de Boekenbeurs


Op zondag 2 november was de Britse bestsellerauteur Santa Montefiore te gast op de Boekenbeurs .

 

De romans van Santa Montefiore, waaronder ‘De Franse Tuinman’ en ‘Villa Magdalena’, prijken al jaren op de bestsellerlijsten.

 

Op het blauw podium werd ze geïnterviewd door Luk Alloo. Het gesprek ging over haar leven en werk, meer bepaald over haar allernieuwste roman ‘De Dochter van de Imker’, een prachtig verhaal vol intriges en romantiek, waarin de liefde zegeviert.

Het verhaal

Het verhaal van 'De Dochter van de Imker' speelt zich af in het jaar 1937. De jonge Grace Hamblin trouwt met haar jeugdliefde Freddie, maar intussen koestert ze heimelijk een vurige liefde voor een knappe aristocraat van wie ze weet dat hij nooit van haar zal zijn.


Als Freddie acht jaar later uit de oorlog terugkeert als een gebroken man die bovendien een groot geheim met zich meedraagt, loopt het huwelijk stuk.1973. Trixie Valentine is verliefd op Jasper, zanger van een Britse rockband die de zomer doorbrengt op het kleine eilandje bij de kust van Cape Cod waar Trixie is opgegroeid.

Gefrustreerd door haar beschermde, geïsoleerde jeugd vat Trixie het plan op er na de zomer vandoor te gaan met haar geliefde. Ze wil niet zo worden als haar moeder Grace, die sinds ze haar man Freddie heeft verlaten tuiniert voor de rijkere eilandbewoners. Ze snapt niets van haar moeders obsessie met bijen en verlangt naar een groots en meeslepend leven. Tot ze erachter komt dat de zwijgzame Grace een pijnlijk verleden met zich meedraagt..

 

Na afloop nam Santa Montefiore ruim de tijd om haar boeken te signeren voor haar fans aan de stand van uitgeverij Lannoo.

 

De Dochter van de Imker - ISBN: 9789022569658 - Paperback - 350 blz. - Prijs: € 19,95 - Uitgeverij: Boekerij


Lees HIER alles over het boek 'De Witte Duif', een kortverhaal dat Santa Montefiore speciaal schreef voor haar Vlaamse en Nederlandse lezers.