Recensie: Onder een paraplu met gaatjes- Mieke Vanpol


‘Onder een paraplu met gaatjes’ vertelt het verhaal van Liv, een tienermeisje met PKU, een stofwisselingsziekte. Door haar ziekte moet ze goed oppassen met wat ze eet.

 

Het verhaal begint wanneer Liv en haar mama nieuwe buren krijgen. Het zijn Mario en zijn moeder die aan de overkant van de straat komen wonen. Het nieuwe schooljaar begint en Liv leert Mario, een vriendelijke en wat verlegen jongen, kennen.

 

Liv ziet Mario wel zitten maar ook haar vriendinnen Carla, Fie en Ellen vinden Mario leuk. Ze doen er alles aan om Mario weg te houden van Liv. Ze vertellen hem over haar ziekte en de pillen die ze elke dag moet nemen. Mario wordt ook uitgenodigd op het feestje van Ellen, terwijl Liv niet welkom is.

 

Mario heeft geen contact meer met zijn buurmeisje en na verloop van tijd mist hij haar. Hij besluit haar een brief te schrijven..

 

‘Onder een paraplu met gaatjes’ is het nieuwste boek van jeugdauteur Mieke Vanpol. Een verhaal over verliefdheid, de impact van een chronische ziekte en jaloezie. Het boek is geschikt voor lezers vanaf 11 jaar.

 

Met het verhaal van Liv en haar stofwisselingsziekte PKU heeft Mieke Vanpol voor een niet alledaags thema gekozen. De auteur brengt met haar boek deze voor velen onbekende ziekte in het daglicht.

 

Sinds 1986 heeft Mieke Vanpol een vijftiental boeken geschreven, die verschenen bij uitgeverijen Clavis en Averbode. Ze werd bekroond met de Jacob Van Maelantprijs en verschillende keren door de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen of Limburg.

 

ISBN: 9789058389718 - Hardcover - 104 blz. - Leeftijd: Vanaf 11 jaar - Prijs: € 14,95 - Uitgeverij: De Eenhoorn