DVD recensie: Pieter Post De Film - Mike Disa


Pieter Post: De Film is een Britse animatiefilm, geregisseerd door Mike Disa en is gebaseerd op de populaire televisieserie Pieter Post.


Pieter Post is een typisch Britse postbode die met zijn rode bus de post bezorgt bij de mensen van het dorpje Groenbeek. Zijn kat Smoes vergezelt hem steeds daarbij.

 

Pieter Post is een graag geziene figuur in het dorp, hij maakt graag een praatje met de mensen en drinkt soms een kopje thee bij de mensen thuis wanneer hij op ronde is.

Het vrolijke leventje van Pieter Post verandert plots wanneer er een nieuwe manager bij het postbezorgingsbedrijf komt. De manager wil alle postbodes vervangen door robots. Die zijn immers veel efficiënter en goedkoper dan postbodes.

 

Al snel worden er enkele postbodes ontslagen. Pieter Post mag nog wel even blijven, maar verliest zijn jaarlijkse bonus wel. Met die bonus ging Pieter elk jaar samen met zijn vrouw naar Italië op reis.

 

Om toch aan het nodige geld te geraken doet hij mee aan een tv-talentenjacht. Pieter blijkt een uitstekend zanger te zijn en wordt een nationale held. Hij wordt overal onthaald als een echte popster.

 

Maar door de roem komt zijn relatie met zijn gezin onder druk te staan en wie gaat er nu de post bedelen nu Pieter Post het zo druk heeft?

 

‘Pieter Post De Film’ is een uitstekende animatiefilm om samen met de (klein)kinderen te bekijken. De film is verkrijgbaar op DVD en is te zien in een Vlaamse, Nederlandse en Engelse versie. De stem van Pieter Post in de Vlaamse versie is van Lucas Van Den Eynde, in de Nederlandse versie spreekt Jan de Hoop de stem van de sympathieke postbode in.

 

Dankzij de film leren de allerkleinsten Pieter Post kennen, voor de anderen is het een prettig weerzien met de leukste postbode van de hele wereld.

 

Technische gegevens DVD:

 

Regie: Mike Disa  

EAN: 8713045229139

Taal: Vlaams, Nederlands en Engels met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 81 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Alle leeftijden

 

‘Pieter Post De Film’ is uitgebracht door eOne en is op DVD verkrijgbaar.