Jeugdauteur Dirk Bracke schrijft met 'De Bruid' opnieuw taboedoorbrekend boek


Zaterdag 1 november was jeugdauteur Dirk Bracke te gast op de Boekenbeurs in Antwerpen. Hij kwam er vertellen over zijn nieuwste boek ‘De Bruid’, een explosieve roman over jonge Syriëstrijders én over de verfilming van zijn boeken ‘Black’ en ‘Back’.

 

“De Bruid’ gaat over Mounna, een 15-jarig meisje uit Vilvoorde dat verliefd is op Abbou”, vertelt Dirk Bracke, “ De jongen radicaliseert en vertelt aan de verliefde Mounna over het Paradijs en de hevige strijd in Syrië. Mounna verandert van een gewoon tienermeisje in een moslim. Ze volgt lessen, gaat met hem bidden en gaat met Abbou naar Syrië.

Mannou hoopt daar te kunnen trouwen met hem, maar in Syrië blijkt het er heel anders aan toe te gaan dan ze verwacht had. Ze moet er trouwen met een andere martelaar en het Paradijs is veraf.”

 

“‘De Bruid’ is een vrij heftig boek, maar de realiteit is nog veel erger. Ik mag zeggen dat ik bij het schrijven van het boek mij nog ingehouden heb. Er zijn nog vele zaken waarover ik bewust niet geschreven heb”, vertelde Bracke.

Dirk Bracke heeft met zijn nieuwste boek opnieuw een taboedoorbrekend boek geschreven. “De lezers zullen schrikken bij het lezen van ‘De Bruid’, maar ik vind dat ook jonge lezers mogen weten wat er in de wereld gebeurt.”

 

Naast Dirk Bracke waren ook het jonge, beloftevolle regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah aanwezig op de Boekenbeurs. Zij verfilmen de de populaire boeken ’Black’ en ’Back’ van jeugdauteur Dirk Bracke.

De film ’Black’ vertelt een rauw verhaal van een vijftienjarig meisje Mavela – zwart en lid van de gevreesde Brusselse jeugdbende “Black Bronx”. Ze wordt brutaal gedwongen om te kiezen tussen loyaliteit en liefde wanneer ze halsoverkop verliefd wordt op een Marokkaanse jongen uit de rivaliserende gang “1080”. Maar één ding leert Mavela snel: ‘Eens een bendelid, altijd een bendelid; bij de Black Bronx geraak je nooit meer weg.’

 

‘Black’ komt in de lente van 2015 uit in de bioscoopzalen.


De Bruid - ISBN: 9789059085817 - Paperback - Prijs: € 16,95 - Uitgeverij: Davidsfonds