Luc De Vos stelt zijn nieuwste roman 'Paddenkoppenland' voor op de Boekenbeurs


De Gentse zanger, columnist en schrijver Luc De Vos was zaterdag 1 november aanwezig op de Boekenbeurs. Voormalig politiek secretaris van Agalev en minister van Staat Jos Geysels ging in gesprek met de frontman van Gorki over zijn nieuwste boek ‘Paddenkoppenland’.

 

“Het verhaal begint op de eerste autoloze zondag in 1973”, aldus Luc De Vos, “Ronny De Keyzer woont in Gent en heeft besloten om zich geen zorgen meer te maken. Hij speelt gitaar en is een man die zich beter voelt dan ‘de Paddekoppen’ , zoals hij zijn dorpsgenoten noemt.

 

Ronny is er van overtuigd dat de toekomst hem gunstig gezind zal zijn en wacht geduldig tot hem iets goed overkomt.

Maar het lukt niet echt voor Ronny. Hij heeft alleen maar pech in zijn leven. Zijn job vindt hij naar niks en in de liefde heeft Ronny ook geen geluk. Tot hij op zijn vijftigste een grote hit scoort, miljoenen cd’s verkoopt en succes heeft in de liefde….”


“Hoewel het verhaal over een jongeman gaat die beroemd wil worden en gitaar speelt, gaat het niet over mezelf.” ‘Paddenkoppenland’ schetst een beeld van een verloren generatie. In tegenstelling tot mijn jeugd krijgt de generatie van nu alles in de schoot geworpen.

Het hoofdpersonage Ronny onderneemt zelf niets, hij is een luie en een laffe idioot. Ik hou niet van zo’n persoon”, zei Luc De Vos,

 

“Het is een speels boek, humoristisch met een laconieke ondertoon, kortom mijn belangrijkste werk tot nu toe”, vertelde Voske tot besluit.


ISBN: 9789025443511 - Paperback - 174 blz. - Prijs: € 18,99 - Uitgeverij: Atlas Contact