DVD recensie: Peaky Blinders - Seizoen 1


Het eerste seizoen van de Britse gangsterserie ‘Peaky Blinders’ is vanaf heden verkrijgbaar op DVD en Blu-ray. De reeks wordt beschouwd als een van de beste misdaadserie’s van de laatste jaren en krijgt overal zeer positieve reacties. Er is intussen al een tweede seizoen en er komt zeker nog een derde seizoen.


‘Peaky Blinders’ speelt zich af in Birmingham, Engeland, in 1919 en gaat over de historische Peaky Blinders bende. De bende wordt door de inwoners enorm gevreesd en wordt geleid door de ambitieuze en zeer gevaarlijke Thomas Shelby (Cillian Murphy).

De bendeleden zijn te herkennen aan de scheermesjes die ze in hun petten naaien. Ze halen hun inkomsten voornamelijk uit illegale weddenschappen, bescherming bieden en handelen op de zwarte markt.

 

Er wordt in de plaatselijke wapenfabriek een hele partij wapens gestolen, wapens die bedoeld waren om te verscheept te worden naar Libië. Thomas Shelby ziet zijn kans om de criminele activiteiten van zijn bende uit te breiden. Maar ook enkele rivaliserende bendes willen graag de wapens in hun bezit krijgen.

Het is Winston Churchill (Andy Nyman) die hoofdinspecteur Chester Campbell (Sam Neill) uit Belfast naar Birmingham stuurt. Hij moet de bende in de gaten houden en zo de inwoners van de stad redden van deze meedogenloze gangsters..

 

‘Peaky Blinders’ is een fantastische Britse historische tv-reeks. Het eerste seizoen bestaat uit zes afleveringen van elk 60 minuten. De serie is gemaakt door Steven Knight met in de hoofdrollen o.a. Cillian Murphy, Paul Anderson,Sam Neill, Sophie Rundle, Helen McCrory, Joe Cole.

 

Het is een rauwe misdaadserie waarbij je op het puntje van je stoel gaat zitten. Prachtige decors, een sterk verhaal en een geweldige cast zorgen ervoor dat ‘Peaky Blinders’ zeker de moeite waard is om te zien.

Technische gegevens DVD:

 

Auteur: Steven Knight

Acteurs: Cillian Murphy, Paul Anderson,Sam Neill, Sophie Rundle, Helen McCrory, Joe Cole

 

EAN: 8713045242718

Taal: Engels met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 360 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 2.0

Leeftijdsindicatie: vanaf 16 jaar

 

‘Peaky Blinders - Seizoen 1’ is uitgebracht door eOne en is op DVD en Blu-ray verkrijgbaar.