Recensie: Heinrich Ooooh & Het Grandioos Griezelige Galabal - Hilde E. Gerard


Hotel G&G (Geesten & Goulash) Ooooh  is een hotel voor geesten, spoken en skeletten dat gerund wordt door Heinrich en zijn tweelingzus Hannelore Ooooh.

 

De G&G bestaat vijf jaar en dat moet gevierd worden vindt Hans Ooooh, de vader van de tweeling. Hij wil een grandioos griezelig galabal organiseren en heeft via Twitter alle griezels uitgenodigd.

 

Al snel arriveren de gasten. Als eerste komt Adrienne B. Zar aan, gevolgd door de andere gasten waaronder Monsieur Gourmet, Simon Spriet en zijn skeletkinderen Serafientje en Silvester. Ook Bijntje en Boontje Spooky, journalist Ernst S. Aay en Gerard en Gertrude Geestig zijn aanwezig.

Het zijn allen personages die we nog kennen uit de vorige boeken over de belevenissen in en rond de G&G Ooooh.

 

Zelfs de burgemeester Dik en zijn vrouw Dominique komen langs om het vijfjarig bestaan van de G&G te vieren.

Hilde E. Gerard
Hilde E. Gerard

Eindelijk is het zo ver, het griezelige galabal gaat van start. Iedereen is verkleed, er wordt gedanst en goulash gegeten, kortom het bal is één groot feest.

Maar iets voor middernacht ontdekt Heinrich dat zijn zus verdwenen is. Is ze ontvoerd? En door wie? Heinrich trekt op onderzoek uit…

 

‘Heinrich Ooooh & Het Grandioos Griezelige Galabal’ is het vierde boek uit de reeks rond Heinrich Ooooh. Ook dit boek is geschreven door Hilde E. Gerard en bevat net zoals de vorige boeken uit de reeks een goed geschreven verhaal met de nodige humor, spanning en fantasie.

 

‘Heinrich Ooooh & Het Grandioos Griezelige Galabal’ is een jeugdboek over geesten, spoken, skeletten en 'gewone' mensen dat geschikt voor jongens en meisjes vanaf 9 jaar en ouder. We hebben het boek met veel plezier gelezen en is een echte aanrader. Een tip voor de komende feestdagen.

 

‘Heinrich Ooooh & Het Grandioos Griezelige Galabal’ bevat naast een uitstekend verhaal ook nog weetjes over geesten en spoken, enkele recepten (o.a. rijstpap en Manganagoulash) en zelfs de instructies voor het vouwen van een kunstig gevouwen serviet vind je in dit boek terug!

 

De prachtige illustraties zijn van Eric Bouwens. De tekeningen in zwart-wit en kleur geven een extra meerwaarde aan het verhaal, de personages komen als het ware tot leven.

 

ISBN: 9789059085602 - Paperback - 136 blz. - Prijs: € 16,95 - Uitgeverij: Davidsfonds

 

Zijn in dezelfde reeks verschenen:

Heinrich Ooooh en de zaak van de zwarte zeven

Heinrich Ooooh en de vraatzuchtige vampiers

Heinrich Ooooh en de zeurderige zombies