Britse auteur Santa Montefiore schreef 'De Witte Duif' speciaal voor haar Vlaamse en Nederlandse lezers!


Naast haar boek ‘De Dochter van de Imker’ schreef Santa Montefiore het kortverhaal ‘De Witte Duif’. Dit boek schreef ze speciaal om haar Belgische en Nederlandse fans te bedanken voor hun jarenlange steun en enthousiasme.

 

“Want de Vlamingen en de Nederlanders waren de eersten bij wie mijn boeken een warm onthaal vonden. Ik draag deze fans dan ook in mijn hart”, aldus Santa Montefiore. Alleen in België en Nederland heeft de Britse auteur al meer dan een miljoen boeken verkocht.

 

Het verhaal

Daisy is al 10 jaar gehuwd met Anthony. Hun geluk is bezegeld met een zoontje George, die intussen al 6 jaar is. Het gezinnetje woont in Londen.

Het is bijna Kerstmis en Daisy is samen met George onderweg naar haar ouderlijk huis op het platteland in Dorset, waar ze een week zullen verblijven. Haar man Anthony is hoofdredacteur van een tijdschrift en kon niet mee omdat hij het te druk heeft. Daisy houdt veel van het platteland, maar haar man is geen natuurmens en geeft de voorkeur aan de drukke stad.

 

Het is twee jaar geleden dat Daisy een bezoek bracht aan haar ouders. Ze vindt het altijd heerlijk om terug te zijn in Dorset, daar kan ze weer even kind zijn en genieten van de simpele dingen. Maar toch is Daisy somber en weemoedig. Ze denkt dat haar man Anthony in Londen blijft, niet omdat hij druk bezig is met zijn werk, maar omdat hij vreemdgaat.

 

Bij haar ouders in Dorset ontmoet ze Matthias, een Nederlander die in dienst is bij haar ouders. Hij wakkert haar liefde voor de natuur opnieuw aan en wijst haar op de kleine maar belangrijke dingen in het leven. Matthias en Daisy trekken veel met elkaar op en er groeit iets tussen hen. Daisy beseft dat ze zal moeten kiezen tussen Matthias en haar gezin en staat voor een onmogelijke keuze….

De oorspronkelijke titel van dit boek is ‘The Dovecote’ en is vertaald naar het Nederlands door Erica Feberwee. Deze roman is een kortverhaal over nieuw verlangen en oude liefde en speelt zich af op`het platteland in Dorset tijdens de kerstperiode.

 

‘De Witte Duif’ bevat een fictief verhaal, maar toch zo herkenbaar voor vele lezers. Niet alleen dit kortverhaal, maar alle romans van Santa Montefiore lezen als een trein. De schrijfster kan met haar romantische verhalen een lezerspubliek bekoren van 13 tot 93 jaar. ‘

 

De Witte Duif’ is te koop voor slechts € 7,5 en er is meer: je kan je liefde voor de romans van Santa Montefiore delen met je vriendinnen. In het boek zit een flyer met een unieke code die je kan ingeven op de webpagina. Als je bij de gelukkigen bent krijgen vijf vriendinnen van jou een exemplaar van ‘De Witte Duif’.

 

Voor alle liefhebbers van romantische verhalen zijn de romans van Santa Montefiore zeker een must-have. Want eens je een boek van deze auteur gelezen hebt, wil je meer!

 

Maar nu is het wachten tot de lente 2015. Dan verschijnt haar allernieuwste roman. We kijken er al naar uit!

 

De Witte Duif - ISBN: 9789022570425 - Paperback - 128 blz. - Prijs: € 7,50 - Uitgeverij: Boekerij