DVD recensie: Anklaget/ Accused - Jacob Thuesen


Henrik (Troels Lyby) is een zwemleraar die getrouwd is met Nina (Sofie Gråbøl). Het koppel heeft een dochter, de 14-jarige Stine (Kirstine Rosenkrands Mikkelsen), een stil en teruggetrokken meisje.

 

Op het eerste zicht een gewoon gezin, tot vader Henrik gearresteerd wordt. Stine beweert dat ze twee jaar geleden seksueel misbruikt werd door haar vader, iets wat door deze laatste volledig ontkend wordt.

 

De wereld van Henrik en Nina stort in. Henrik verblijft in de gevangenis, Stine wordt in een opvanghuis geplaatst en Nina weet niet wie ze moet geloven. Spreekt haar tienerdochter de waarheid of fantaseert ze zoals in het verleden opnieuw?

Nina wil haar man graag geloven maar wil ook haar dochter niet verliezen. Ze probeert uit te zoeken wie de waarheid spreekt…

 

‘Anklaget/ Accused’ is een aangrijpend Deens drama over kindermisbruik, een van de laatste grote taboe’s uit onze samenleving. Het is een meeslepende en intense film die spannend blijft tot het einde.

 

Deze film is het speelfilmdebuut van de Deense regisseur Jacob Thuesen. Het is een zeer goede film met een uitstekende cast.

 

‘Anklaget/ Accused’ is opnieuw een pareltje uit de ‘Lumière Crime Films’ reeks.

Technische gegevens DVD:

 

Regisseur: Jacob Thuesen

Acteurs: Troels Lyby, Sofie Grabol, Kristine Rosenkrands Mikkelsen, Paw Henriksen, Louise Mieritz, Bodil Jorgensen, Kristian Halken

 

EAN: 5425019008659

Taal: Deens met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 103 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Extra: Interview met regisseur Jacob Thuesen, Trailer en Fotogalerie

Leeftijdsindicatie: Alle leeftijden

 

‘Anklaget/ Accused’ is uitgebracht door Lumière en is op DVD verkrijgbaar.