Kleurboeken voor volwassen zijn in!


Aan de stand van uitgeverij Lannoo op de Boekenbeurs vonden we met ‘Kleurplaten voor volwassenen’ (Forte Creatief) en ‘Be Inspired - Design couloring book’ (Terra Lannoo) twee kleurboeken voor volwassenen terug.

 

Want kleuren voor volwassen is helemaal in. Het zijn niet alleen de kinderen die de dag van vandaag met kleurpotloden of viltstiften werken. Boekhandels kunnen zelfs de vraag naar kleurboeken voor volwassenen amper bijhouden. De verklaring is simpel, zeggen psychologen. Kleuren werkt therapeutisch, het laat je ontsnappen aan stress.

We vroegen aan enkele bezoekers hun mening over kleuren voor volwassenen, de nieuwste rage.

 

"Ik heb al over kleuren voor volwassenen gehoord. Eerst was ik ertegen omdat ik het kinderachtig vond, maar het is intussen een echte rage geworden en het spreekt mij nu wel aan."

 

"Ik heb al veel mensen geïnteresseerd zien kleuren in kleurboeken voor volwassenen.  Het is een therapie op zichzelf. Wij leven in een hectische tijd, vele mensen hebben nergens geen plaatsje meer om zich af te zonderen en zijn allemaal bezig op een verkeerde manier."

 

"Vroeger heb ik ook graag gekleurd, ook met waterverf. Ik zou deze kleurplaten inkleuren en onder een glas leggen. Dan heb ik een origineel tafeltje en kan van tijd tot tijd een andere tekening inleggen. De kleurplaten zijn heel mooi."

 

"Na het bekijken van de boeken ben ik overtuigd, ik ga mij nu direct een boek kopen!"


"Kleuren voor volwassenen is tegenwoordig in, het is tof en spannend. Ik vind het eigenlijk een beetje zot, maar je kan je volledig focussen op de kleurplaat en zo ontstres je jezelf. Ik denk wel dat het iets voor mij is!"

 

"Ik heb al gehoord van kleuren voor volwassenen. Ik vind het op zich geen slecht idee. Het is eens iets anders. Mocht ik de tijd hebben zou ik het echt kopen."

 

"Wij hebben thuis het boek ‘Be Inspired’ al. Samen met mijn man en dochter kleuren en wij vinden dat geweldig! Het is de opvolger van schilderen op nummer.

De tekeningingen in 'Kleurplaten voor Volwassenen' zijn al serieuze kleurplaten. Sommige mensen knutselen en wij kleuren. Wij worden daar rustig van en het werkt ontspannend. Ik ga mij zeker dit boek meedoen."


"Van kleurboeken voor volwassenen heb ik nog niet gehoord. Maar ik denk dat het eerder therapeutisch werkt. Het ziek er leuk uit, mooie tekeningen. Ik zie het mezelf niet met kleurpotloden aan de slag gaan, maar ik vind het wel een tof idee."

 

"Dit is nieuw voor mij. Maar ik vind het een geniaal idee. Ik ga er eentje meenemen voor ons mama. Ik denk niet dat ze er al van gehoord heeft, maar het is eens iets anders hé. Ze zal er zeker blij mee zijn."

"Als de kleinkinderen op bezoek zijn bij mijn zus, kleuren ze samen tekeningen in. Mijn zus in een kleurboek voor volwassenen en de kindjes in hun eigen kleurboeken."

 

"Ja, ik ken kleuren voor volwassenen. Het is een hobby zoals een andere. In 'het boek 'Kleuren voor Volwassenen' staan heel mooie tekeningen in, met heel veel werk aan. Dit boek ga ik kopen!"

 

"Kleuren voor volwassenen is echt een goede uitvinding. Ik hou van kruiswoordraadsels en woordzoekers. Maar om echt te ontstressen neem ik mijn kleurpotloden en een kleurplaat.

Ik vind deze boeken echt mooi."


Be Inspired - Design couloring book

Terra heeft de ontwerpers van Eijffinger gevraagd om eenkleurboek te maken met hun keuze van de eigen patronen. Dit levert een prachtig kleurboek op.

Eijffinger's behang en stoffen zijn een begrip in de wereld van interieur design: decorating worlds. Eijffinger is een internationale Dessin Design Specialist en selecteerde de beste patronen voor dit kleurboek: met aansprekende thema's als romantiek, nostalgie, exotisch, vintage en retro, kun je steeds een andere sfeer creëren.

 

ISBN 9789089896247 - Paperback - 112 blz. - Prijs:  € 14,95 - Uitgeverij: Terra Lannoo

Kleurplaten voor volwassenen

Dit boek bevat 24 kleurplaten op stevig papier in A3-formaat. Het kleurboek bevat zowel prachtige  landschappen als stadstafereeltjes, bloemen en interieurs om in te kleuren. Na het inkleuren kan je de tekeningen uit het boek halen en ophangen.

 

De tekeningen in het kleurboek zijn van de hand van Harma van der Ros - Holtland. Harma vindt het geweldig dat ze op haar leeftijd (62) nog een eigen kleurboek mag uitbrengen.  “Het geeft nog een leuke Schwung aan mijn tekenloopbaan.”

Ze hoopt dat heel veel mensen plezier zullen beleven aan het inkleuren van haar fantasietekeningen.

 

ISBN: 9789062500365 - 24 kleurplaten - Prijs: € 14,95 - Uitgeverij: Forte Creatief