Recensie: Het Geheim van Stolzenfels - Dirk Vanderlinden


 

Bij Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts is er met ‘Het Geheim van Stolzenfels’ van Dirk Vanderlinden een knaller van een thriller verschenen.

 

Een boek dat uitblinkt in de manier waarop het geschreven is: spannend, vol actie en avontuur met een vleugje humor. Bij het lezen zie je de personages en de gebeurtenissen zo voor je, alsof je naar een film aan het kijken bent. Misschien een tip voor Borgerhoff & Lamberigts TV?

 

In ‘Het Geheim van Stolzenfels’ maken we kennis met William, Walker, Anette, Willy, Mae, Billy, Julie en ‘De Baas’, allen leden van de Vandiesel Company, een niet-officiële interventieploeg uit Brussel.

 

De acht leden komen in actie wanneer Jorg Kohn, de voorzitter van de Europse Centrale Bank, vermoord is. Kohn is tevens ook zwaar toegetakeld en op zijn lichaam is er een bizarre tekening gevonden.

Er wordt gedacht dat de tekening een deel van een triquetra is, wat wil zeggen dat de moord op Kohn slechts de eerste in een reeks zou kunnen zijn.

 

Om de daders te kunnen opsporen, stuurt ‘De Baas’ van de Vandiesel Company een bericht de wereld in waarin staat dat Jorg Kohn een zwaar auto-ongeval heeft gehad op de Brusselse ring. De chauffeur is omgekomen en de zwaargewonde Kohn werd overgebracht naar het universitair Ziekenhuis van Jette.

 

Walker neemt de rol van de gewonde voorzitter van de Europse Centrale Bank op zich en zo probeert de Brusselse interventiegroep de daders te pakken.

 

Hun plannetje lukt wonderwel. Ene Wu, een Aziatische moordenaar trapt in de val en William en Mae kunnen de bandiet overmeesteren. Met Wu hebben ze de moordenaar wel, maar weten ze nog niet wie de opdrachtgever voor de moord is.

 

De gezochte gangsters blijken vijf mannen, die in het dagelijkse leven de titel van ‘Captain of Industry’ dragen, te zijn. Vanuit het kasteel van Stolzenfels smeden de vijf een plan om de controle over Europa te verwerven. De moord op Kohn is daarin de eerste stap.

 

Bruno Dühring is de leider en kan niet begrijpen waarom Jorg Kohn officieel een ernstig ongeluk heeft gehad, terwijl hij zeker vermoord is. Niemand begrijpt wat er aan de hand is. Waar is hun moordenaar? Is het plan gelekt?

 

De Vandiesel Company heeft de taak te voorkomen dat er nog meer slachtoffers vallen én de samenzweerders op te pakken. Een taak die niet van een leien dakje loopt, blijkt al snel..

 

‘Het Geheim van Stolzenfels’ staat garant voor wilde achtervolgingen, geweld, spanning, maar ook humor en liefde. Kortom, dit boek bevat een ongelofelijk avontuur over een bende waar we hopelijk in de toekomst nog meer van zullen horen.

 

‘Het Geheim van Stolzenfels’ van Dirk Vanderlinden is een boek dat je moet gelezen hebben. Het verveelt nooit en het liefst van al wil je dit 300 blz. dik boek in één ruk uitlezen.

 

Wat De Boekenkast betreft: zeker aan te raden voor elke liefhebber van een spannend boek!

 

ISBN: 9789089313690 - Softcover - 304 blz. - Prijs: € 21,95 - Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts

Klik hier voor meer info