Recensie: De Rode Ridder ~ De Vloek van Malfrat - Marc Legendre


Marc Legendre heeft met ‘De Vloek van Malfrat’ een fantastisch verhaal van De Rode Ridder geschreven. ‘De Vloek van Malfrat’ is het eerste Rode Ridder boek dat niet geschreven is door de legendarische Leopold Vermeiren.


Het verhaal begint wanneer zeven drieste ruiters de hoeve binnenstormen. Het is Malfrat de Wrange met zijn gevolg. Malfrat heeft Lord Landwin, de vorige leenheer vermoord en roept zichzelf uit tot de nieuwe leenheer.

De boeren zijn alles kwijt aan deze meedogenloze woesteling en zijn voortaan lijfeigenen.


De 14-jarige Allis daagt Malfrat uit en zijn wraak is wreed. Hij doodt haar boomvalk, neemt Oonagh, de verloofde van Torn mee en steekt diens huis in brand.


De bewoners keren zich tegen Allis. Ze wordt beschouwt als een heks en is voor hen verantwoordelijk voor de gruweldaden van Malfrat.


Het meisje dat in het bos woont wil wegvluchten van de boeren die haar haten. ‘s Avonds maakt ze toevallig kennis met Johan. De ridder van de Ronde Tafel verneemt het nieuws over de vermoorde Lord Landwin. Samen met Allis vlucht hij weg, op weg naar rechtvaardigheid.


Wat volgt is een bijzonder spannend avontuur vol met gruwel, geweld en hekserij, maar ook over vriendschap en geluk.


Welkom in de wereld van Johan, Malfrat, Allis, Vlo, Branhucar, Bono en vele anderen.


Ik heb met veel plezier dit boek gelezen en mag terecht zeggen dat ‘De Vloek van Malfrat’  een uitstekend geschreven boek is van Marc Legendre.

Voor de vele Rode Ridder-fans is er na 13 jaar wachten eindelijk een nieuw Rode Ridder verhaal verschenen. Maar ‘De Vloek van Malfrat’ is het lange wachten meer dan waard. Het verhaal leest vlot en is spannend tot de laatste bladzijde.

Een absolute aanrader!


‘De Vloek van Malfrat’ is geschikt voor lezers vanaf 10 jaar.

Voor zij die er niet genoeg van krijgen, in oktober verschijnt met ‘De gevangene van de Sultan’ het nieuwe boek van De Rode Ridder.


ISBN: 9789022328644 - Gebonden - 215 blz. Prijs: € 14,95 - Uitgeverij: Manteau Jeugd

Klik hier voor meer info