Recensie: Gevleugelde Woorden - Gerard Verbeek, Bob Joosten & Paul Vandensavel


Gerard Verbeek verzamelde tijdens zijn leven zo’n 25.000 spreekwoorden, zegswijzen en andere wijsheidsliteratuur. Na zijn dood in 2008 dreigde deze enorme collectie onuitgegeven te blijven, tot de familie contact opnam met Uitgeverij Davidsfonds.

Dankzij de uitgeverij verscheen er in 2011 het boek ‘Het Kalenderweerspreukenboek’, met maar liefst 3.000 weerspreuken, verzameld door Gerard.

 

Zie onze recensie: http://boekenkast.jimdo.com/recensie-het-kalenderweerspreukenboek/

 

Met ‘Gevleugelde Woorden’ brengen Bob Joosten en Paul Vandensavel de rest van deze indrukwekkende collectie, zo’n 22.000 spreekwoorden en zegswijzen, uit.

 

Alle spreekwoorden staan in de lijvige boek, 846 blz.!, alfabetisch gerangschikt, met uiteraard een beknopte verklaring bij. Spreekwoorden over de meest uiteenlopende onderwerpen, die meestal een morele les bevatten.

 

‘Gevleugelde Woorden’ is een uniek, nooit geziene werk dat een compleet overzicht geeft van de wijsheidsliteratuur. Een levenswerk dat dankzij Uitgeverij Davidsfonds niet verloren is gegaan.

 

Dit boek is een must voor zij die houden van spreekwoorden en zegswijzen. Als je het in dit boek niet vindt, vind je het nergens!

 

Enkele spreekwoorden en gezegden uit ‘Gevleugelde Woorden’:

 

  • Een diamant van een dochter wordt een glas van een vrouw / Mooie meisjes worden niet steeds de beste huisvrouwen

  • Beter een have dooier dan een hele schaal / Beter iets kleiners maar van waarde dan iets groters van minder waarde

  • Tussen hier en ginds is de afstand groot / Gezegd als iemand met mooie beloften afkomt, waarvan men weinig kan verwachten

  • Wie staat op het rolletje, zal het kosten zijn bolletje / De dood ontziet niemand. Men kan de dood niet ontlopen.

 

ISBN: 9789058269560- Gebonden - 846 blz. - Prijs: € 39,95 - Uitgeverij: Davidsfonds

Klik hier voor meer info