DVD Recensie: Parker - Taylor Hackford


Parker (Jason Statham) is een crimineel die alleen steelt van de rijken en nooit geweld gebruikt tegen onschuldigen. Maar zij die hem in de weg staan worden koelbloedig afgemaakt door deze meedogenloze gangster.

 

Parker heeft samen met zijn vier companen een overval gepleegd en een miljoen dollar buit gemaakt. Een van de bandieten stelt hem voor om de buit niet te verdelen, maar te investeren in een veel grotere kraak die hen elk 2 miljoen zal opbrengen.

 

Parker weigert, tot grote tegenzin van de anderen, en eist zijn deel van de buit op. Hij wordt na een gevecht voor dood achtergelaten in een rivier. Parker wordt gered door een toevallig voorbijrijdende familie en wordt naar het nabijgelegen ziekenhuis gebracht.

 

Lang blijft hij daar niet. Hij heeft maar een doel in zijn leven: weerwraak nemen op zijn vier partners in crime. Zijn vader (Nick Nolte) raadt hem aan om een handlanger te zoeken, die hem kan helpen.

 

Parker begint aan een zoektocht vol actie en geweld. Hij maakt kennis met de makelaarster Leslie (Jennifer Lopez), die hem wel ziet zitten. Leslie wil hem helpen, in ruil voor een deel van de buit...

 

‘Parker’ van regisseur Taylor Hackford is een bloedstollende actiefilm die de liefhebbers van dit genre zeker zullen waarderen. Een goed opgebouwd verhaal met Jason Statham in de rol van de keiharde, norse gangster Parker.

 

Er komen in de film enkele gewelddadige scènes in, waardoor deze film niet aan te raden is voor gevoelige kijkers.

 

Ons oordeel: ‘Parker’ is een goed gemaakte, keiharde actiefilm met een goede Hackford en Lopez in de hoofdrollen. Een film die ons wist te bekoren.

 

'Parker' wordt verdeeld door EntertainmentOne en is zowel op DVD als op Blu-ray verkrijgbaar.

 

DVD gegevens:

Regisseur: Taylor Hackford

Acteurs: Bobby Cannavale, Jason Statham, Jennifer Lopez, Michael Chiklis, Nick Nolte, Sala Baker

 

EAN: 713045235499

Taal: Engels met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 118 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1, Dolby Digital 2.0

Leeftijdsindicatie: Vanaf 16 jaar

 

Hier vindt u meer info