DVD Recensie: Mankind~ The Story of All of Us - Deel 1


Bij filmdistributeur Entertainment One Benelux is er het eerste deel van de epische serie ‘Mankind~ The Story of All of Us’ verschenen.


‘Mankind~ The Story of All of Us’  vertelt het volledige verhaal van de menselijke geschiedenis. Deze bijna 3 uur durende DVD bevat met ‘Inventors’, ‘Iron Men’, ‘Empires’ en ‘Warriors’ de eerste vier afleveringen van deze prestigieuze reeks.

 

Dertien miljard jaar na de oerknal, die het ontstaan van het heelal inluidde, wordt de mens geboren. Op de grasvlakten van Oost-Afrika begint de mens de strijd om te bestaan.Door het gebruik van ultramoderne computertechnieken is het alsof je in een teletijdmachine naar het begin van de mensheid wordt teruggestuurd.

 

Ontdek hoe de mens leefde en overleefde. Het ontstaan van het schrift, cruciale uitvindingen, ontstaan van dorpen en steden, ziektes en oorlog zijn maar enkele onderwerpen die aan bod komen in deze unieke documentaireserie.

Van de oermens tot de moderne mens. Stap voor stap, op een duidelijke en overzichtelijke manier vertelt deze reeks, met de stem van Josh Brolin, de hele geschiedenis van de mens.


Het bouwen van piramides, de ontdekking van ijzer en de gevolgen daarvan en de opkomst en ondergang van het Romeinse Rijk wordt spectaclulair in deze eerste reeks in beeld gebracht.


Deel twee van deze reeks verschijnt eind juli 2013.

Technische gegevens DVD:

 

Regisseur: Nick Brown

 

EAN: 8713045233730

Taal: Engels met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 176 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar


Hier vindt u meer info