DVD Recensie: Dicte ~ Seizoen 1 - Lumière


In de reeks Lumière Crime Series verschijnt eind juli het eerste seizoen van ‘Dicte’ op DVD.

Deze nieuwe Deense kwaliteitreeks bestaat uit 5 dubbele afleveringen. Goed voor zo’n 500 minuten kijkplezier.

 

Dicte Svendsen (Iben Hjejle) verhuist met haar 17-jarige dochter Rose (Emilie Kruse) van Kopenhagen naar haar geboorteplaats Aarhus.

Ze is net gescheiden en hoopt in Aarhus de nodige rust te vinden om haar leven opnieuw op de rails te krijgen.

Dicte vindt een job bij de plaatselijk krant als misdaadjournaliste. Ze is een journaliste die zich niet alleen bezig houdt met het schrijven van de feiten, ze probeert ze ook zelf op te lossen .

Dicte is een betere speurneus dan de politie, en dit vaak tot ergernis van politie-inspecteur John Wagner (Lars Brygmann).

 

Rode draad in de reeks is het privéleven van de misdaadjournaliste. Haar scheiding, haar dochter die zich moeilijk weet aan te passen aan de nieuwe omgeving, haar hartsvriendinnen, de vertroebelde relatie met haar ouders en haar verleden met een ongewenste zwangerschap zijn thema’s die regelmatig terugkomen in de reeks.

'Dicte’ is gebaseerd op de misdaadromans van de Deense bestseller-auteur Elsebeth Egholm. Het is een fantastische, kwaliteitsvolle reeks waarvan er in middels beslist is, door het grote succes in Denemarken, dat er zeker een tweede reeks volgt.


Wie van Crime Series houdt, moet beslist deze reeks aanschaffen. Goede verhalen, prachtige locaties en een ijzersterke cast maken van ‘Dicte’ een serie die je moet gezien hebben!


Cast:  o.a Iben Hjejle, Lena Maria Christensen, Lærke Winther

Genre: Crime

Duur:   500min

Kijkwijzer:  Vanaf 12 jaar

Release: din, 30/07/2013

Display format:  DVD 9 16:9

Play Format:  Tv-serie

Talen: Deens gesproken - Nederlands ondertiteld


Klik hier voor meer info