Recensie: Alles Moet Op - Reini Smit


Bij Uitgeverij Terra is er het boek ‘Alles moet op - De kunst van eten kopen en koken’ verschenen.

Een kookboek dat zich onderscheidt van alle anderen. Auteur Reini Smit heeft dit boek geschreven omdat ze zich zorgen maakt over de enorme voedselverspilling.


Als je bedenkt dat er maar liefst 40 procent van het voedsel verspild wordt, terwijl er zo veel armoede heerst, dan wordt het hoog tijd dat we met zijn allen aan de alarmbel trekken.


Bovendien, het produceren van eten kost enorm veel water en energie. Reini hoopt met haar boek ‘Alles Moet op’ haar steentje te kunnen bijdragen, wat moet resulteren in een duurzame wereld en een beter milieu.


Het prachtige boek is onderverdeeld in zes hoofdstukken:


  • Brood & granen

  • Kaas

  • Aardappels

  • Groente

  • Fruit

  • Vlees, kip en vis


Een kookboek met eenvoudige en gemakkelijk te maken recepten. Van zelf bruin brood bakken, pasta met kaas, aardappels uit de oven, wortelsoep, Romaanse sla met sinaasappel en kip, rode bessentaart tot spaghetti Putanesca. Steeds met de benodigdheden en een duidelijk omschreven werkwijze.


Elk hoofdstuk bevat naast de recepten vele tips en prachtige foto’s van Hotze Eisma. Zeker te lezen is hoe je overgebleven eten moet bewaren om het later te hergebruiken.


Reini Smit heeft voor het maken van dit boek de hulp gekregen van haar dochter Roos, die de lekkere recepten kookte, Linda Loenen, die mee schreef aan het boek en de opmaak verzorgde en fotograaf Hotze Eisma.


‘Alles Moet Op’ is een uniek kookboek dat je helpt om bewuster te koken. Want het is een schande dat 1 miljard mensen op deze wereld honger lijden, terwijl er eten genoeg is voor iedereen.


Een zéér goed initiatief van Reini Smit om dit probleem met haar boek in de schijnwerpers te zetten.

Dit boek zou elke huisvrouw of -man in de keuken moeten hebben, het zou misschien dit wereldwijd probleem een beetje kunnen oplossen. Want alle beetjes helpen!


Leer dankzij ‘Alles Moet Op’ hoe je moeiteloos creatiever en gezonder kan koken.


ISBN: 9789089895707 - 144 blz. - Paperback - Prijs: € 22,99 - Uitgeverij: Terra

Klik hier voor meer info