Recensie: Zomer aan het Comomeer - Anita Hughes


Interieurontwerpster Hallie Elliot woont samen met haar vriend Peter in San Francisco. Ze leiden een luxueus leventje en zijn gelukkig samen. Deze zomer gaan ze van het ene feestje naar de andere trouwfeest. Hallie hoopt dat haar vriend haar snel ten huwelijk zal vragen. Ze kan nauwelijks wachten...

 

Maar er komt een barstje in de relatie tussen de twee tortelduifjes wanneer Hallie haar vriend Peter betrapt met haar bazin Kendra. Peter overtuigt haar dat er niets gebeurd is en dat alles berust op een misverstand.

 

Enkele dagen later vraagt Peter in een chique restaurant zijn vriendin ten huwelijk. Haar vreugde is van korte duur wanneer ze verneemt dat Peter enkele dagen geleden lunchte met Kendra.

Hallie loopt woedend weg, weet niet wat te geloven en vraagt raad aan haar moeder.

 

Die stelt voor om naar Como af te reizen. Daar woont Hallie’s halfzus Portia. Zij leeft sinds kort gescheiden van haar man Ricardo en kan best wat troost gebruiken.  Een maand aan het Comomeer zal Hallie goed doen en wanneer Peter tijdens haar afwezigheid zich netjes weet te gedragen is hij te vertrouwen, volgens haar moeder Francesca.

 

Hoewel ze er eerst weigerachtig tegenover stond, besluit Hallie toch af te reizen naar Italië.

Daar heeft ze de tijd om na te denken over haar relatie. Bedriegt Peter haar echt of is alles een misverstand?


Hallie maakt er kennis met een man die in een mooie villa woont aan het meer. Zal ze bezwijken aan zijn charmes of zal ze terug naar San Francisco afreizen om met Peter te trouwen?

‘Zomer aan het Comomeer’ is een heerlijke roman van Anita Hughes vol met liefde, vriendschap maar ook over jaloezie en ontrouw. Een vlot geschreven boek dat de lezer doet wegdromen.

 

'Zomer aan het Comomeer' is de eerste roman van Anita Hughes die in het Nederlands verschijnt. Els Franci-Ekeler zorgde voor de vertaling.

 

Anita Hughes heeft Engelse Literatuur en Creative Writing gestudeerd en schreef tot op heden drie romans. Ze is geboren in Australië maar woont en werkt tegenwoordig in Californië. 

 

‘Zomer aan het Comomeer’ is een leuk, ontspannend boek. Ideale zomerlectuur!

 

 

ISBN: 9789022567029 - Paperback - 272 blz. - Prijs: € 17,50 - Uitgeverij: Boekerij

 

Klik hier voor meer info