Gezien: Oh Boy in de Siniclub te Sint-Niklaas


Siniclub-bezoekers van de week: Carine Gosselin en Katty Thierens

De vriendinnen Carine Gosselin en Katty Thierens komen regelmatig naar de Siniscoop. We troffen beide dames aan in zaal 4 voor de vertoning van Oh Boy, de laatste Cineclub-film van dit seizoen.

 

"We hebben het afgelopen seizoen vele goede films gezien", vertelde Carine, "We proberen zo veel mogelijk de Siniclub-films te zien. Er zitten echt goede films tussen".

 

Ook Katty is een echte cinefiel. "Naast de Siniclub ga ik ook graag naar de Ladies Night. Ook het MOOVfilmfestival kon mij bekoren. The Attack was schitterend!", vertelde Katty ons.

 

Katty kon ons zo vertellen welke films ze de voorbije maanden gezien heeft, ze bewaart namelijk alle ticketjes van de films.

Hopelijk mogen er nog veel ticketjes bijkomen Katty!


De film:

 

In de film ‘Oh Boy’ zit het Niko Fischer (Tom Schilling) niet mee. Niko heeft zijn studies rechten stopgezet, hij is verhuisd en zijn vriendin heeft ruzie met hem. Een lege bankrekening, een ambtenaar trekt zijn rijbewijs in, zijn maandelijks inkomen van zijn vader is hij kwijt, zelfs een kop koffie bestellen lukt niet meer.

Niko beseft dat hij zijn hele leven niet kan lanterfanten...


Deze Duitse tragische komedie in zwart-wit werd opgenomen in Berlijn. ‘Oh Boy’ van de debuterende regisseur Jan-Ole Gerster kon op veel goede kritieken rekenen en geeft een beeld van de gebeurtenissen uit het leven van een bijna 30-jarige man.


Een realistische film met humor. Een afwisseling van serieuze scènes met grappige situaties. Zoals het feit dat Niko er niet in slaagt om in heel Berlijn een normaal kopje koffie te bestellen.

Regie: Jan Ole Gerster

Cast: Tom Schilling, Alexander Altomirianos, Inga Birkenfeld

Genre: Komedie, Drama

Duur: 85 minuten

 

Volgende Siniclub-film:

 

'Oh Boy' was de laatste Siniclub-film van dit seizoen. In september start het seizoen 2013-14 met opnieuw elke week een Siniclub-film.