Recensie: Fotoshoots organiseren en stylen - Peter Travers en Brett Harkness


Bij uitgeverij Pearson is het boek ‘Fotoshoots Organiseren en Stylen’ van Peter Travers en Brett Harkness verschenen.


Een boek waar zowel voor de beginnende als de meer gevorderde fotograaf mee aan de slag kan.  Je vindt in dit boek alles wat je nodig hebt voor het maken van een fotoshoot. Of het nu gaat om mensen, producten, interieurs, tuinen, food of actie te fotograferen, ‘Fotoshoots Organiseren en Stylen’ is de perfecte leidraad voor een professioneel verloop van jouw fotoshoot.


Het boek is ingedeeld in drie grote hoofdstukken.


Beginnen bij het begin, en dat wil zeggen de organisatie en planning. Een goed lopende fotoshoot begint met het zoeken naar een geschikte locatie. Dit kan thuis, in een studio of ergens op verplaatsing zijn. Verder moet je zorgen voor eventueel rekwisieten, modellen, een thema bepalen en alles met de klant van tevoren afspreken. Er komt dus heel wat bij te kijken voor je van start kan gaan.


Dan kan de eigenlijke fotoshoot beginnen. In het prachtige boek vinden we een opfriscursus terug over het professioneel fotograferen. Onderwerpen zoals belichting, scherpstellen, fotograferen met lampen, hoge ISO, witbalans, beeldkwaliteit, uit de hand of met statief fotograferen, histogrammen gebruiken en Live View gebruiken worden kort en bondig uitgelegd, met vele tips en uiteraard met  foto’s als voorbeelden.


Dan komt de eigenlijke fotoshoot aan de beurt. Wil je mensen, producten, interieurs, tuinen, food of actie fotograferen, per onderwerp vind je de tips en met welk materiaal de fotografen gewerkt hebben.


Hoofdstuk 3 handelt over de apparatuur. Welk toestel wil je je aanschaffen, welke lenzen kun je best gebruiken en welke lichtapparatuur kies je best.


Als afsluiter leren we hoe we met het programma Photoshop onze foto’s professioneel kunnen bewerken. Dankzij dit programma kan je van een goede foto een geweldige foto maken.

Let wel op: van een slechte foto kan je geen goede foto maken!


‘Fotoshoots Organiseren en Stylen’ is een uitstekend boek met tips en tricks om van je foto een juweeltje te maken.


Met het advies van de auteurs en de honderden foto’s kan iedereen mooie, unieke kiekjes maken.

Je hoeft helemaal niet technisch onderlegd te zijn om met dit boek te kunnen werken. En dat maakt het voor velen een ideaal en gebruiksvriendelijk boek.


Over de auteurs

Peter Travers is fotojournalist en schrijver. Peter werkt voor Future Publishing en is adjunct hoofdredacteur van PhotoPlus. Website: www.petertravers.co.uk


Brett Harkness runt een eigen fotostudio voor onder andere bruilofts-, mode-, en reclamefotografie. Ook geeft hij trainingen aan professionals en amateurs.

Website:www.brettharknessphotography.com


ISBN 9789043027953 - paperback - 192 blz. - Prijs: € 29,95 - Uitgeverij: Pearson

Klik hier voor meer info