DVD Recensie: A Haunted House - Michael Tiddes


Het verhaal van de parodiefilm ‘A haunted House’ begint wanneer Kisha (Essence Atkins) bij haar vriend Malcolm ( Marlon Wayans) intrekt. Het is voor laatstgenoemde een droom die werkelijkheid wordt.

Maar al snel merkt Kisha dat er spoken in huis rond dwarrelen. Vooral in de slaapkamer blijken er  paranormale krachten aanwezig te zijn. Daar gaat het gedroomde seksleventje van Malcolm..

 

Hij ontdekt dat geen geesten in huis zitten, maar dat Kisha bezeten is door demonen. Malcolm  doet er alles aan om de kwaadaardige demonen weg te laten halen. Zo krijgt hij hulp van enkele amateur ghostbusters, een doldwaze priester en een maffe psychiater.

 

Maar kunnen ze de relatie van Malcolm en Kisha wel redden?

 

De film is een hilarische spoof op horrorfilms als Paranormal Activity en The Devil Inside.

Dat ‘A Haunted House’ een film is in de stijl van ‘Scary Movie’ is niet verwonderlijk, Marlon Wayans acteerde namelijk in de eerste twee ‘Scary Movie’-films. Verwacht geen romantische film maar een film vol met platte humor, met onzin dat in een hoog tempo afgevuurd wordt en absurde seksgrappen.

 

Liefhebbers van dit genre kunnen met ‘A Haunted House’ hun hartje ophalen, anderen zullen deze film met de grond gelijk maken. Wie heeft er gelijk?

 

De filmproducenten verdienden echter aan deze parodiefilm tientallen miljoenen dollar winst. Reden genoeg voor hen om door te gaan met het uitbrengen van films uit dit genre.

 

'A Haunted House' wordt verdeeld door EntertainmentOne en is zowel op DVD als op Blu-ray verkrijgbaar.

 

DVD gegevens:

Regisseur: Michael Tiddes

Acteurs: Cedric The Entertainer, Dave Sheridan,David Koechner, Essence Atkins, Marlon Wayans, Nick Swardson

 

EAN: 8713045237516

Taal: Engels met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 83 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

 

Hier vindt u meer info