Recensie: De Naakte Bruid - Nikki Gemmell


Nooit eerder verscheen er zo een intiem verhaal van een vrouw...


Het verhaal begint met een brief van een moeder. Een jaar geleden verdween haar dochter en haar kleinzoon. Haar auto werd aangetroffen bovenop een klif in het zuiden van Engeland. Van de lichamen ontbreekt elk spoor. Na ondervragingen  van vrienden en familie is de politie tot besluit gekomen dat het om zelfmoord ging en heeft het dossier gesloten.

Sommigen speculeren dat ze haar verdwijning in scène gezet heeft. Tot op de dag van vandaag is er geen duidelijkheid.


Op het moment van haar verdwijning was ze bijna klaar met het schrijven van een boek. Haar moeder is de enige persoon die wist dat ze een boek aan het schrijven was.


Haar moeder las het manuscript door en hoopte een reden te vinden voor de verdwijning van haar dochter. Het manuscript is geschreven in de vorm van een dagboek. Geen gewoon dagboek, maar 138 lessen over haar leven en haar gevoelens. Tijdens het lezen kwam ze tot de ontdekking dat haar dochter een vreemde was voor haar en als getrouwde vrouw er een geheim leven op nahield.

Het dagboek behoort toe aan een vrouw uit Londen die anoniem wenst te blijven. Ze is getrouwd met Cole, een kunstrestaurateur. Cole bezorgt haar een aangenaam leven. Ze heeft alles wat ze wil en hoeft niet meer te werken.


Het koppel is op huwelijksreis in Marrakesh. Maar de magie tussen de twee lijkt verdwenen te zijn. In Marrakesh doet ze een schokkende ontdekking over haar echtgenoot. Ze is teleurgesteld en worstelt met zichzelf.

 

Dan ontmoet ze in de bibliotheek Gabriel Bonilla, een acteur. Ze worden tot elkaar aangetrokken en hij geeft haar leven weer wat kleur. In haar dagboek vertelt ze over haar gevoelens en relatie. Ze staat voortdurend in tweestrijd. Ze wil alles doen voor haar man, maar zelf wil ze ook genieten van het leven.

Een verhaal over de seksuele ontdekkingstocht van een vrouw...

'De naakte bruid' van Nikki Gemmell  is een erotische roman én was al voor ‘Vijftig Tinten Grijs' een wereldwijde bestseller. Het originele boek verscheen in 2003 onder de titel 'The Bride Striped Bare' en is in 2013 vertaald naar het Nederlands door Lilian Schreuder.


De auteur heeft het verhaal geschreven in de tweede persoon. In het begin zorgde deze aparte schrijfstijl wel wat voor verwarring. Maar hoe meer je het verhaal leest, hoe duidelijker het wordt en als lezer verplaatst je jezelf in het brein van de vrouw.

 

Een verhaal over vriendschap, huwelijk, passie, verlangens, seks, bedrog, geheimen en vrijheid van een vrouw die haar ziel en lichaam volledig blootgeeft. Een vurig en intiem verhaal dat leest als een trein.

 

ISBN: 9789022566763 - 320 blz. - Paperback - Prijs: € 12,50 - Uitgeverij: Boekerij

Klik hier voor meer info