Gezien: World War Z in Siniscoop Sint-Niklaas


World War Z is een apocalyptische horrorfilm van Marc Forster. De film is gebaseerd op het boek World War Z: An Oral History of the Zombie War van Max Brooks.


Gerry Lane (Brad Pitt) staat met zijn vrouw Karin (Mireille Enos) en hun twee kinderen in de ochtendspits wanneer er bende zombies op de massa afkomt. Wie gebeten wordt door deze ondoden, verandert binnen de 12 seconden ook in een zombie.

De familie weet zich te redden en het leger stuurt een helikopter om hen naar een vliegdekschip te brengen. Daar zal zijn familie veilig en zombievrij kunnen verblijven.

Gerry, die nog gewerkt heeft voor de Verenigde Naties, krijgt de opdracht van de regering om een oplossing te vinden voor deze pandemie.


Dit is het begin voor Lane van een strijd tegen deze vleesetende, meedogenloze zombies. Een strijd op leven en dood...


Regie: Marc Forster

Cast: Brad Pitt, Mireille Enos en David Morse

Genre: Actie

Duur: 120 minuten

 

World War Z, elke dag in de Siniscoop te Sint-Niklaas in 2D om 14.30u - 17.00 u. - 20.00u. In 3D om 22.30u.

Meer info op www.siniscoop.be


De mening van de kijker:

World War Z  is tot nu toe de duurste zombiefilm ooit, met een budget van ruim 150 miljoen dollar. Het is een fantastische film vol actie, avontuur, ontsnappingen, spectaculaire achtervolgingen en met indrukwekkende massascènes.


Na afloop van de film troffen we alleen maar enthousiaste mensen aan in de zaal.
Enkele reacties:
Alex Bovenkerk uit Sas van Gent (NL) vond het een zeer goede film. De beste scène was voor hem wanneer het vliegtuig crasht en Gerry zich probeert te redden.
Alex zou zeker deze film willen aanraden, gewoonweg omdat hij steengoed is. Hij geeft World War Z een welverdiende 9 op 10!

Ook Tom en Ilse uit Brussel vonden het een reuze film "De film was beter dan ik had verwacht. De scène van de bestorming van de muren van Israël door de zombies vond ik geweldig", aldus Tom.

 

Ilse zou zeker de film aanraden bij vrienden en familie. "Het is zo geen typische zombiefilm. World War Z is veel meer dan een gewone zombiefilm."

 

De film kreeg van het koppel een 8 op 10.


Sarah De Meyer uit Gent was zeer tevreden dat ze de film gezien heeft. 

"Het is een absolute aanrader! Een film met veel spanning, special effects en een zeer goede Brad Pitt in de hoofrol. Ik geef de film een 8 op 10", vertelde Sarah na afloop.