Aangrijpende film 'The Amazing Catfish' opent het MOOOV Filmfestival in Sint-Niklaas


Maandag 28 april is het MOOOV Filmfestival van start gegaan in Siniscoop in Sint-Niklaas in aanwezigheid van o.a burgemeester Lieven Dehandschutter en Marc Boonen, directeur van MOOOV.

 

Het MOOOV Filmfestival biedt de filmliefhebbers een blik op de wereld. Producties uit de hele wereld komen aan bod op het filmfestival. Dit jaar kunnen filmliefhebbers terecht vanaf 28 april tot en met 4 mei in Siniscoop in Sint-Niklaas.

 

Als openingsfilm stond ‘The Amazing Catfish’ op het programma. Een Mexicaanse film van regisseur Claudia Sainte-Luce.

Het verhaal

Claudia is een jonge en eenzame vrouw. Ze werkt in een supermarkt, en op een nacht belandt ze in het ziekenhuis. Ze heeft een ernstige blindedarmontsteking. In het ziekenhuis ontmoet ze Martha, die in het bed naast haar ligt. Martha woont alleen met haar vier kinderen en wint het vertrouwen van de eenzame Claudia. Ze neemt haar mee naar huis waar Claudia de familie van Martha ontmoet. Ze raakt meer op haar gemak, en als Martha’s gezondheid achteruit gaat, wordt de band met elk afzonderlijk familielid steeds sterker.

 

‘The Amazing Catfish’ is een aangrijpende film, zonder sentimenteel te zijn.  Het is een mooi, ontroerende, originele en soms grappige film die al heel wat prijzen gewonnen heeft op diverse filmfestivals.

Regie: Claudia Sainte-Luce

Cast: Lisa Owen, Ximena-Ayala, Sonia Franco, Wendy Guillén

Genre: Drama

Duur: 89 minuten

 

‘The Amazing Catfish’, nog op 4 mei 2014 om 20u in Siniscoop.

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be


Fotospecial: Openingsfilm 'The Amazing Catfish' op het MOOOV Filmfestival