Filmtip: Rio 2 in Siniscoop in Sint-Niklaas


Rio 2 is een Amerikaanse 3D computeranimatiefilm, geregisseerd door Carlos Saldanha en geproduceerd door Blue Sky Studios.

 

De film volgt Blue, Jewel en hun drie kinderen die het perfecte leventje leiden in het prachtige Rio de Janeiro. Jewel is van mening dat de kinderen moeten leren leven als echte vogels en daarom besluiten ze de Amazone in te gaan. 

Maar Blue's familie en de andere Spix' aras in het regenwoud voelen zich bedreigd in hun leefgebied. en ook aartsvijand Nigel de Kaketoe is terug voor wraak...

Regie: Carlos Saldanha

Cast: De Vlaamse versie werd ingesproken door o.a. Nathalie Meskens, Bart Peeters en Bruno Vanden Broecke

Genre: Animatiefilm

 

'Rio 2', elke dag in Siniscoop in Sint-Niklaas

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be


De mening van de kijker:

Liesbeth De Wael uit Tielrode vond 'Rio 2' een leuke en grappige animatiefilm.

 

"'Rio 2' is echt een vrolijke, grappige en kleurrijke film", zei ze ons, "Een film die zeker aan te raden is, vooral voor kinderen."

 

"De scène 'ik overleef' vond ik het meest grappige van de film. Ik geef 'Rio 2' 9 op 10."


Kristine Heyninck uit Stekene vond 'Rio 2' een mooie film.

 

"Het is echt een leuke, grappige en spectaculaire film. Mijn favoriete personage is Blue. Eerst was hij een zielige vogel, dan werd hij een held."

 

"De film is een aanrader. Ik heb het meest gelachen met de scène waarin de slang de slechterik opeet en de lolly uitspuwt", aldus Kristine.

 

Kristine geeft deze film 8,5 op 10.


Sebastian Bossuyt uit Sint-Niklaas vond de film heel goed.

 

"Een leuke, emotionele en leerrijke animatiefilm", wist Sebastian ons te vertellen. 

 

"Blue was mijn favoriete personage, want hij redt uiteindelijk iedereen. Ik heb het meest moeten lachen wanneer alle vogels de mensen aanvielen."

 

"'Rio 2' is zeker een aanrader. De film is mooi gemaakt en het is een leuk concept. Ik geef deze film graag 9,5 op 10", aldus Sebastian.