MOOOV Filmfestival: My Sweet Pepperland in Siniscoop


Dinsdag 29 april stond met ‘My Sweet Pepper Land’ een sobere Koerdische western op het programma van het MOOV Filmfestival.

 

'My Sweet Pepperland' is een ironische en gevatte film, die perfect past in deze grensplaats waar tegenstellingen tussen corruptie en wettelijkheid, traditie en moderniteit nog volop aan de orde zijn.

 

Het verhaal

Na de val van Sadam Hoessein probeert Iraaks Koerdistan zich, los van het Arabische gedeelte autonoom te ontwikkelen. Baran, een vroegere oorlogsheld, aanvaardt de job van politieman ergens ver weg in de bergen, in een grensdorpje met Turkije.

Hij krijgt het er onmiddellijk aan de stok met de lokale 'sterke man' Aziz Aga. Die bepaalt de wetten in de regio en verdient aardig wat geld met het smokkelen van medicijnen en alcohol van en naar Turkije.

 

Aziz Aga heeft het niet begrepen op overheidsbemoeienis en wil dat alles bij het oude blijft, beknotting van vrouwenrechten incluis. 

Zo maakt hij de nieuw aangestelde onderwijzeres Govend het leven heel erg moeilijk. Baran zal orde op zaken moeten stellen.

 

Regie: Hiner Saleem

Cast: Korkmaz Arslan, Golshifteh Farahani, Suat Usta, Tarik Akreyî

Genre: Drama

Duur: 95 minuten

 

Het MOOOV Filmfestival loopt nog tot en met 4 mei in Siniscoop in Sint-Niklaas

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be


De mening van de kijker:

Sarah De Smet uit Sint-Niklaas vond 'My Sweet Pepper Land' een mooie film.

 

"Een film met mooie beelden en prachtige landschappen, die zowel spannend als romantisch is", was haar reactie na afloop.

 

"Ik vind het MOOOV Filmfestival heel goed en kom deze week zeker nog eens langs. Ik geef 'My Sweet Pepper Land' 7,5 op 10", aldus Sarah.


Ook Liliane Verbeke uit Sint-Niklaas vond 'My Sweet Pepper Land'  een goede film.

 

"Een uitstekende film om een andere kijk op de wereld te krijgen", aldus Liliane.

 

"De beste acteur is voor mij Korkmaz Arslan, de vrijheidsstrijder die politieman wordt in een afgelegen dorp. Ik geef deze film 7 op 10."

 

Liliane vindt het MOOOV Filmfestival zeer goed. "Ik kom deze week zeker nog naar 'Like Father, Like Son' en 'Omar' kijken,"vertelde ze ons.


Sabine Parmentier uit Tielrode vond 'My Sweet Pepper Land' een aparte, sentimentele en soms satirische film.

 

"Het mooiste moment van de film was voor mij wanneer Govend in de bergen op de Koerdische trom speelde. Golshifteh Farahani schitterde trouwens in de rol van Govend, voor mij was ze de beste actrice uit de film."

 

Sabine geeft aan 'My Sweet Pepper Land'  7,5 op 10.


Jonathan Brockmans uit Klein-Sinaai vond het een aangrijpende film.

 

"'My Sweet Pepper Land'  is een film over vrijheid, rechtvaardigheid en liefde", zei hij na de vertoning. "De beste acteur was voor mij Korkmaz Arslan die de rol van politieagent Baran vertolkt."

 

"Het MOOOV Filmfestival is een mooi initiatief voor onbekende films. Ik denk dat ik deze week nog eens langs kom.

'My Sweet Pepper Land'  krijgt van mij 8 op 10", vertelde Jonathan.


Voor Sara Guillemaere uit Sinaai was de film 'My Sweet Pepper Land' eerder langdradig.

 

"Ik vond het een zwartgallige film vol clichés. Ik geef deze film 5 op 10. Wel vond ik Korkmaz Arslan zeer goed als Baran. 


Lieve Verbeke uit Sint-Niklaas vind het MOOOV Filmfestival zeer verrijkend.

 

"'My Sweet Pepper Land' vond ik tamelijk goed. Ik vind het een harde film over twee mannen die onverzoenlijk zijn. Ik geef de film 7 op 10."

 

Lieve komt deze week zeker nog naar enkele films kijken, waaronder 'Omar' en 'Like Father, Like Son'.