Pieter Aspe stelt zijn nieuwste boek (Pijn)3 voor in Brugge


Dinsdag 15 april werd het 34ste boek van Vlaanderens meest succesvolle auteur Pieter Aspe (Pijn)3 voorgesteld in Brugge.

 

Aspe viert dit jaar zijn twintigjarig schrijversjubileum en het nieuwe boek werd voorgesteld in de tuin van de Heilige Bloedkapel, daar waar Pieter twintig jaar geleden zijn eerste boek ‘Het vierkant van de wraak’ schreef. Intussen heeft de succesvolle auteur reeds meer dan 2.500.000 boeken verkocht en worden zijn boeken vertaald in o.a. het Engels, Frans, Russich, Spaans, Italiaans en Pools. Ook in Amerika kennen ze ondertussen Pieter Aspe, vorig jaar werden daar met succes twee boeken van hem gepubliceerd.

Fred Braeckman was de eerste journalist die Pieter Aspe interviewde. Hij kreeg de eer het nieuwste boek (Pijn)3 aan de pers en genodigden voor te stellen in Brugge.

 

(Pijn)3 is een onderhoudend, spannend maar ook ontspannend boek. Wanneer je de eerste bladzijde openslaat, ben je meteen mee met het verhaal:

 

‘Mijn naam is Jan Van In. Ik ga dood als u me niet binnen de week weet op te sporen. Help me alstublieft. Ik ben ongelofelijk bang.’

 

Zo luidt een videoboodschap die binnenkomt op het politiebureau in Brugge. De maker van het filmpje daagt Van In uit om de gijzelaar binnen de week te vinden - als dat niet lukt, wordt de gijzelaar gevild…

Algauw komen Van In en Versavel achter de indentiteit van het slachtoffer. Zijn naam? Van In. Jan Van In. Geen familie van, maar toch. In een tweede boodschap bedreigt de geheimzinnige dader een nieuw slachtoffer. Geen Van In deze keer, wel een Versavel.

 

Het hele land is in de ban van de psychopaat achter de videoboodschappen en leeft angstvallig mee. De pers smeert alles breed uit. Wie wordt het volgende slachtoffer? Martens? De pijn snijdt diep in deze Aspe en stijgt exponentieel: tot de derde macht. En wie is die derde macht?

 

ISBN: 9789022329658 - Paperback - 320 blz. - Prijs: € 21,99 - Uitgeverij: Manteau

 


Fotospecial: Pieter Aspe stelt zijn boek '(Pijn)3 voor in Brugge