MOOOV Filmfestival brengt opnieuw pareltjes van wereldfilms naar Siniscoop


Dinsdag 22 april werd de tweede editie van het MOOOV Filmfestival voorgesteld in Sint-Niklaas in aanwezigheid van o.a. burgemeester Lieven Dehandschutter, Marc Boonen, directeur van MOOOV en acteur Erkan Albay.

 

Het MOOOV Filmfestival biedt de filmliefhebbers een blik op de wereld. Producties uit de hele wereld komen aan bod op het filmfestival. Dit jaar kunnen filmliefhebbers terecht vanaf 28 april tot en met 4 mei in Siniscoop in Sint-Niklaas.

 

Marc Boonen, directeur van MOOOV, over het programma: “Ook dit jaar hebben we een selectie gemaakt van de beste films op vlak van wereldcinema. Dit jaar zetten we de Mexicaanse film op de voorgrond, met de openingsfilm ‘The Amazing Catfisch’ van de jonge regisseuze Claudia Sainte-Luce. Een mooie, ontroerende, originele en grappige film die al heel wat prijzen won op diverse festivals.”

 

“In de 9 steden waar het MOOOV Filmfestival plaats vindt, staan er de 8 films die in aanmerking komen om de publieksprijs te winnen, op het programma. Daarmee wordt de winnaar dé ideale graadmeter van het Vlaamse publiek voor een film ‘met zicht op de wereld,” vertelde Marc Boonen.

 

“Verder staan er naast verschillende films uit de Noord-Zuidthematiek op het programma en met ‘The Missing Picture’ en ‘Who is Dayani Crystal?’ staan er twee straffe documentaires op de affiche. In Siniscoop staan er ook drie Turkse films van het Filmfestival van Istanbul op het programma.”

Erkan Albay
Erkan Albay

Acteur Erkan Albay over het Istanbul Film Festival: “Het MOOOV Filmfstival werkt dit jaar samen met het Internationaal Filmfestival van Istanbul.

 

In Sint-Niklaas staan met ‘Thou Gilds’t The Even’, ‘Come To My Voice’ en ‘Nobody’s Home’ drie bekroonde films op het programma. Drie pareltjes uit Turkije die zeker de moeite waard zijn om te zien. De films zullen in het Nederlands en Engels ondertitels worden”, aldus Erkan Albay.


Programma MOOOV Filmfestival 2014

 

Openingsfilm - The Amazing Catfish

Maandag 28 april & Zondag 4 mei

My Sweet Pepperland

Dinsdag 29 april

Who is Dayani Crystal ?

Woensdag 30 april

Like Father, Like Son ( ism Siniclub)

Donderdag 1 & Zondag 4 mei

Omar

Donderdag 1 mei

The Lunchbox

Vrijdag 2 mei

Gloria

Zaterdag 3 mei

The Missing Picture

Zondag 4 mei

 

Turkse Films - The Best of Istanbul Film Festival

Thou Gild'st The Even

Donderdag 1 mei

Were Dinge Min

Zaterdag 3 mei

Koksuz

Zondag 4 mei

 

Meer info over het MOOOV Filmfestival op www.MOOOV.be

Tickets aan de kassa van Siniscoop of via www.Siniscoop.be