Siniclub-film van de week: A Weekend in Paris in Siniscoop Sint-Niklaas


‘A Weekend in Paris’ is een Brits drama van regisseur Roger Michell, die we nog kennen van de film ‘Notting Hill’. De film vertelt het verhaal van Nick (Jim Broadbent) en Meg Burrows (Lindsay Duncan), een echtpaar uit Birmingham, die na 30 jaar hun huwelijksreis naar Parijs overdoen.


Ze proberen hun huwelijk nieuw leven in te blazen.  Maar hun romantische weekendje pakt helemaal niet helemaal uit zoals gepland.

 

Het echtpaar komt tot het besef dat ze op een kruispunt staan nu de kinderen al een tijdje het huis uit zijn.

Nick en Meg komen op een avond Morgan (Jeff Goldblum) tegen, een oude studievriend van Nick. Hij nodigt het echtpaar bij hem thuis uit. Het koppel krijgt bij Morgan een nieuwe kijk op het leven, hun relatie en de liefde..

 

In ‘A Weekend in Paris’ is een film over een relatie waar het licht na dertig jaar langzaam uitdooft. Nog maar net in Parijs aangekomen voelt je de verschillen al: Meg wil al direct weg uit het hotel omdat het haar niet bevalt, Nick is tevreden met alles. Zij wil vooruit in het leven, haar man heeft het allemaal gehad.

 

Ook de liefde tussen de twee staat op een laag pitje en ze stellen zichzelf de vraag wat er nog over blijft van hun relatie..

Regie: Roger Michell

Cast: Jeff Goldblum, Jim Broadbent, Lindsay Duncan, Olly Alexander, Xavier De Guillebon, Marie-France Alvarez, Brice Beaugier

Duur: 93 minuten

 

'A Weekend in Paris', nog op zondag 20 april om 11u en dinsdag 22 april om 20u in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be

 

Meer info vindt u ook via  www.ccsint-niklaas.be

Wenst u de tweemaandelijkse e-filmnieuwsbrief te ontvangen?

Graag uw e-mailadres opgeven via info@ccsint-niklaas.be

 

Ook verstuurt CC Sint-Niklaas tweemaandelijks een (papieren) filmflyer Siniclub. Ook daarvoor kunt u uw adres opgeven via info@ccsint-niklaas.be